Koningsdag 2014 in Zwitserland

Koningsdag 2014

De eerste koningsdag! Eerlijk gezegd drong het mij pas gisteravond door dat het vandaag koningsdag zou zijn. De datum van 30 april zit nog teveel in mijn hoofd blijkbaar en hier word je natuurlijk niet overspoeld met oranje spullen in de winkel, oranje activiteiten en nieuwtjes van school over de Koningsspelen.

Dat betekende dat ik ineens in ieder geval nog bakken moest, want er moest uiteraard oranje gebak op tafel komen! Want sinds we hier in Zwitserland wonen, hebben we aan een jaarlijks terugkerende traditie vastgehouden, op tot voor kort, koninginnedag. En dat wilde ik dit jaar niet zomaar voorbij laten gaan!

Dat betekende oranje cakejes bakken, vandaag een stapel pannenkoeken produceren en spelletjes bedenken! En natuurlijk oranje kleding uit de kast opzoeken!

Nieuwsgierig hoe zo’n Hollandse feestdag bij ons er uit ziet? Nou… Zo ….

Uiteraard starten we lekker rustig, maar rond tien uur zitten we dan toch in onze oranje kleding voor de tv om de bezoeken van de koning en koningin op BVN te volgen. Jaja, met onze oranje cake met Nederlandse vlaggetjes!

Oranje cakes

Eerste koningsdag

Met de tv op de achtergrond aan, ga ik alvast pannenkoeken bakken. Een grote stapel uiteraard ;-). De jongens leven zich intussen lekker uit op de trampoline. Want ondanks voorspelde regen, scheen er buiten een heerlijk zonnetje. Een paar ballonnen op de trampoline, natuurlijk in oranje, rood, wit en blauw, zorgen steeds weer voor nieuwe spelideeën en hilarische situaties.

Trampoline koningsdag

Dan is het tijd voor pannenkoeken! Jaja, voor één keer geen patat op zaterdag, deze keer mogen we pannenkoeken van Joppe… Als er maar aardbeien bij zitten en het liefst nog meer gezonde dingen, aldus Joppe. Dus…

Pannenkoeken koningsdag

Dan na het eten is het eindelijk weer tijd voor die maffe Oudhollandse spelletjes! Deze keer geen koekhappen (ontbijtkoek is op ;-))… Vier snel bedachte spelletjes en drie enthousiaste jongens zorgen voor een leuk uurtje buiten! Voorgaande jaren overigens vaak ook met andere kinderen gespeeld, zelfs Zwitserse! Also… Laat onze Koningsspelen beginnen!

Het eerste spelletje was erg grappig. Het doel was te proberen een ballon hoog te houden en een rondje om een paal te lopen, en te kijken wie dat het snelste kon. Er stond echter wat wind en dat maakte het niet bepaald gemakkelijk! Joppe was het snelste!

Ballon konngsdag

Het volgende spelletje was met een hockeystick en een bal zo snel mogelijk om de paal te lopen, en ook hier was Joppe de snelste. Daarna blikgooien, en daar had Ruben een goeie vaste hand! En als laatste zaklopen en ook daar was Ruben het snelste!

Koningsspelen hockey blikgooienZaklopen koningsdag

Tymen had ook vol enthousiasme meegedaan overigens, waar hij alle lof voor kreeg uiteraard ;-).

Omdat alle spelletjes super uitgevoerd waren, kregen de jongens vier hints om daarmee de Koningsschat te kunnen vinden. Allen renden via eigen routes er op af… Ruben bijvoorbeeld via Tymens raam 😉 Was leuk! Superenthousiaste jongens en ern onverwachtse schat!

Koningsschat koningsdag

Nadat de schat verobert was, was het tijd voor sjoelen! Dat had wel wat, lekker buiten! Guess who has won this time!

Sjoelen koningsdag

Goed, daarna mocht Gerben naar het werk en was bij ons het feest een beetje voorbij. Afgezien van lekkere hapjes, film en lang opblijven ;-). Was erg leuk, zo’n lekkere Nederlandse dag in oranje!

Keep calm and wear orange koningsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s