Heerlijke zelfgemaakte kruidcake

Dit recept voor een superlekkere kruidcake moet ik even delen ;-)!

Zonet wilde ik weer iets gaan bakken, en omdat de jongens gek zijn op koek met speculaaskruiden, vond ik het tijd voor kruidcake. De Nederlandse bakmixen voor kruidcake bleken inmiddels al allemaal opgebakken te zijn. Gelukkig vond ik nog een recept om er zelf eentje samen te stellen. En omdat ik de laatste tijd sowieso weinig kant-en-klare mixen gebruik, had ik ook de ingrediënten op voorraad.

Maarreh… Dit is een superrecept! Helaas weet ik de bron niet meer, dus kan ik niet eren wie ere toekomt, maar ik kan je wel aamraden om deze zelf te maken! Heerlijk!

Evt. kun je nog rozijnen, amandelstukjes, abrikozenstukjes, etc. toevoegen. Was ik eigenlijk ook van plan, maar de cake stond ineens al in de oven 😉

Ingrediënten:

  • 375 gram zelfrijzendbakmeel
  • 300 gram bruine suiker
  • 1 1/2 pakje vanillesuiker
  • 1 1/2 eetlepel koekkruiden
  • 3 eetlepels stroop
  • 30 gram margarine
  • 300 ml lauwe melk

Zorg dat alles op kamertemperatuur is en meng alle ingrediënten door elkaar, vet een cake orm im en doe de mix er in.Daarna gaat het 55 tot 60 minuten in de oven op 160 graden. En dan… Mjammie! 😉

O ja, deze cake is absoluut goedgekeurd door de boyzzz!

Kruidcake

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s