Lego-loomband!

Lego loom bandSinds ik op facebook foto’s voorbij zie komen van loomende facebookvrienden in Nederland, probeer ik mijn jongens ook warm te krijgen voor het maken van armbandjes met kleine rubberen elastiekjes. Tot voor kort tevergeefs. Totdat Rubens vriendinnetje er druk mee bezig was (en ik zeer geïnteresseerd meekeek, in de hoop dat de loomvonk over zou slaan) en er gafe armbandjes van ons nichtje voor de jongens met de post kwamen… Interesse was gewekt en deze gelegenheid om ook lekker mee te knutselen, liet ik niet gaan. En ja, vandaag zijn de jongens er eindelijk druk èn enthousiast (!) er mee bezig geweest: armbandjes, politieboeien en zweetbandjes, van alles is gecreëerd. Overigens vooral met de knijper, morgen gaan we verder op het loombord.

Vanavond was er ineens een nieuw idee ontstaan (naar aanleiding van iets dat ik op pinterest had gezien): lego-loombandjes!

Eigenlijk was het heel eenvoudig: het legoblokje komt op de plaats van het slotje. Lekker stoer voor jongens! Helaas hadden we niet veel stoere kleuren meer over, maar Tymen is er blij mee ;-).

We hebben het bandje gemaakt op de knijper (visgraat). In een vierkant legoblokje boorden we met het kleinste boortje, dat we in huis hadden, twee gaatjes in de zijkant. Met de achterkant van een sate-spiesje stopten we de twee uiteinden van het elastiekje door het gaatje en trokken die met een haaknaaldje over het middendeel van het legoblokje. En datzelfde deden we met het elastiekje aan de andere kant. Dan een dun vierkant legoblokje er onder en … het armbandje is afgesloten ;-).

Dit zou ook met een minifigure te doen moeten zijn, maar of de jongens dat toe laten?

Lego loom band knijper 1

Lego loom band knijper 2

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s