Dierenvriendjes aan de muur voor Bjarne

bjarne kamer 2

Sinds een aantal weken zijn we bezig met het ombouwen, verschuiven van de kamers van de jongens. Ruben, Joppe en Tymen sliepen bij elkaar op één kamer, en Bjarne sliep bij ons. Dan was er nog een speelkamer over. Het werd echter tijd dat ook Bjarne een eigen plekje kreeg, hij was al een jaar, zijn ledikantje stond ingebouwd tussen kasten op onze kamer. Geen probleem, we hadden het gezellig gemaakt met een lief dierenmobieltje boven zijn bed, mooie muurstickers, etc. En het was gewoon fijn om hem te kunnen horen. Maar ja, er kwam ineens een tijd dat hij ontdekte dat hij bij onze lades kon. Sokken, ondergoed, alles werd er iedere middag en avond weer uitgegooid. En we konden er niets voorsteken. Ook de lade van de commode werd geplunderd… ineens lag hij tussen de vochtige billendoekjes te slapen… En daarbij had hij ontdekt dat de lichtknop goed te bedienen was daar vanuit zijn ledikantje. Dus was het altijd feest om weer naar bed te mogen 😉  Tijd voor maatregelen!

We hebben lang getwijfeld over de kamerindeling. In eerste instantie zouden Tymen en Bjarne bij elkaar slapen. Maar Tymen is soms erg impulsief, en bovendien vroeg wakker en dan niet altijd even stil… Dus dat was eigenlijk niet de meest “Bjarne-vriendelijke” optie. Plus dat die tegelijk naar bed gaan, dus elkaar zeker wakker gaan houden. Tymen en Joppe hebben echter een ongeveer gelijk slaapritme, zijn beiden vrij vroeg wakker. En zij spelen steeds vaker met elkaar. Ruben en Bjarne slapen beide langer, dus op zich ook een goede combinatie. En tegen de tijd dat Ruben naar bed gaat, is Bjarne allang in dromenland…

Dus tijd voor veranderingen! Joppe ging naar boven in het stapelbed, Tymen onderin en het bureau kwam vanaf de speelkamer weer in de plaats van Tymens juniorbed. Ze hadden al een tijdje thema’s in hun hoofd: Minecraft, superhelden…. en met wat muurstickers en dergelijke is vrij snel de kamer in een nieuw jasje gestoken.
Voor Ruben is een nieuwe hoogslaper (met kastruimte er onder… we hebben nogal ruimtegebrek…) besteld, komt over een paar weken. Ruben heeft een Legothema gekozen, en ook voor hem is het makkelijk met muurstickers, posters e.d. een leuke hoek in te richten. Ik heb een aantal posters in het Lego-thema ontworpen, die zal ik binnenkort ook hier laten zien. Is leuk om te doen!

En achter de fris-geverfde strandkast konden we een hoekje voor Bjarne gaan inrichten!! Eindelijk kreeg hij ook een eigen plekje. En tja, voor Bjarne was het niet lastig om een leuk thema te bedenken, hij is namelijk helemaal gek op dieren! Wordt enthousiast van poezen, honden…. En in de dierentuin is hij helemaal onder de indruk van de olifanten en de aapjes…
Ik heb plankjes opgehangen tegen de strandkast aan, waar we dieren op hebben neergezet. En een leuke dierenmuursticker aan de achterkant van het bed… En ja hoor, Bjarne was blij! Elke middag en avond kon hij de dieren “welterusten” zeggen.

Toch miste ik nog iets voor hem, iets speciaals. Ik hou van mooie, korte quotes met een leuke wens. Maar ik kon op internet niet de perfecte plaatjes vinden. Nou ja, dan maak je toch zelf trouwens iets?? Even gephotoshopt, laten afdrukken op linnen en tadaaaaa…. Een superenthousiaste Bjarne, die de posters zo leuk vindt! Hij blijft er tegen kletsen, en wordt helemaal enthousiast als hij ze ziet. Geweldig die reactie!! En met de quotes kon ik mooi zeggen wat ik ons kleine lieve mannetje ’s avonds toewens ….
Trouwens, de olifant op de poster is het baby-olifantje Omysha uit de Zoo Zürich, waar Tymen ook steeds zo heerlijk enthousiast op reageert.

De plaatjes zijn overigens ook te koop op oa Etsy (maar bekenden mogen me uiteraard een mailtje sturen 😉 ). De posters zijn trouwens in verschillende kleurencombinaties te verkrijgen!
Tekst olifant: “remember you are loved”
Tekst chimpansee: “You are my happy”
Tekst babytijger: “Dream BIG little one”
bjarne diertjes 2

bjarne diertjes

Animals quotes nursery poster

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s