Joppe 7 jaar! “Angry Birds Star Wars” – Party

Zo, en dan van Tymens verjaardag gelijk maar door naar Joppe’s verjaardag! Zo voelde het in de praktijk overigens ook… Joppe is 2 weken na Tymen jarig, dus dat betekent dat je dan al met de uitnodigingen ed. bezig moet zijn! Maar goed, de ervaring kunnen we ook tegelijkertijd meenemen.
Joppe wist al vrij vroeg wat voor feestje hij wilde: “Angry Birds Star Wars”. Een leuk thema, waar een heleboel decoratie-ideetjes en spellen op internet terug te vinden zijn. We hebben daarnaast ook zelf decoraties gemaakt (zijn later te downloaden). Joppe wilde een vrij grote groep uitnodigen, en omdat hij net op school zat, in een nieuwe klas, leek het ons ook leuk dat de nieuwe kinderen hem op deze manier konden leren kennen. Dus vooruit… 🙂

joppe - uitnodiging Angry Birds Star Wars

Omdat er een paar mensen hebben gevraagd naar ideeën rondom dit thema, beschrijven we hier alle spelletjes die we hebben gedaan, ter inspiratie!

De avond vantevoren hadden we de meeste decoraties voorbereid. Vooral het versieren van de ballonnen met Angry Birds – koppies was eigenlijk best grappig om te maken 😉 Vooral om de generaal met de helm hebben we hard gelachen!
De Angry Birds knuffels kwamen ook van pas….

We hielden het feestje op woensdagmiddag, direct uit school. De kinderen konden bij binnenkomst kadootjes geven, en even spelen. De kleine tafeltjes hadden we weggezet en twee grote speelbanken in het midden van het zitgedeelte neergezet. Daarop hadden we een aantal Angry Bird Star Wars stellages opgebouwd, waar de jongens met de katapults Angry Birds op konden schieten. Dat werd enthousiast ontvangen!
Daarna was het al etenstijd. Drie keer raden wat Joppe wilde! Uiteraard patat! Lekker met wat losse groenten, komkommer, paprika e.d. en kipnuggets. Niet te moeilijk, en voor iedereen prima! We hadden Angry Bird Star Wars bordjes en bekers gevonden (yes, precies Joppes favoriete figuur, Luke Skywalker, stond er op!). Voor de rest hebben we de tafel aangekleed met een rood wegwerpkleedje, sterretjes confetti en wat Angry Birds Star Wars figuren.

Joppe - decoration Angry Birds Star Wars

Na het eten was het tijd voor spelletjes!
We hadden een aantal spelletjes in het thema bedacht (daarom vinden we thema’s juist zo leuk). Overal konden ze AngryBirds-geld mee verdienen. Aan het eind konden degenen die het meeste hadden, iets uitzoeken, gevolgd door de rest…

  • Katapult schieten: In de tuin stond al een grote stapel dozen klaar met versierde ballonnen. In het voorjaar had Joppe al zelf een reuzenkatapult gemaakt, die kwam nu perfect van pas! Een leuk spelletje om die ballonnen er tussenuit te schieten, en dozen om te laten vallen!
  • Ballonnen hooghouden met laserzwaard: we hadden erg goedkope laserzwaarden op de kop getikt van piepschuim (soort zwembadnoedels met licht erin). Lekker niet gevaarlijk 😉 De kids mochten die dan ook na afloop mee naar huis nemen. Het waaide, waardoor het wel lastig werd… dus gingen we uiteindelijk over op zachte ballen in de lucht houden….
  • Blikgooien: blikjes versierd in de Bad Piggies, en ballen van Angry Birds……..
  • Saving the Angry Birds StarWars: Een ander spelletje was ontzettend grappig. We hadden al vantevoren allerlei Angry Birds Star Wars poppetjes ingevroren in water met (veel) soda, in plastic bekertjes. Op de tuintafel mochten de jongens de Angry Birds redden, door er steeds schepjes azijn op te gieten. Uiteindelijk begon het hard te schuimen, en waren de boze vogeltjes bevrijd, onder enthousiast gelach van de jongens!

Joppe - Angry Birds Star Wars games

Vervolgens werd het tijd voor de taart! Kwarktaart, met een eetbare foto, cupcakes en cakelollies (met kleine laserzwaardjes), alles in het Angry Birds Star Wars thema.

Joppe - cake Angry Birds Star Wars

Binnen gingen we vervolgens nog met twee andere spelletjes verder:

  • Bad Piggies Race in Star Wars-thema: voor de poppetjes die ze net gered hadden, moesten ze een voertuig bouwen (van Lego) en daar hielden we wedstrijdjes mee. De bedoeling was te kijken welk poppetje het meest dichtbij het gouden ei kwam… We hadden legomotortjes tweedehands ingekocht, en die konden perfect gebruikt worden voor de race. En tja, maar 1 voertuig kan de snelste zijn! We ontdekten dat dit echt een perfect spel is voor jongens op die leeftijd. Superenthousiast gingen ze aan de slag, testen en dan weer verbeteren… Superleuk! Dat doen we vaker….. Ruben en Joppe doen het overigens nu nog steeds regelmatig met z’n tweeën.
  • Loom-laserzwaardjes maken (sleutelhangers). Joppe wilde heeeel graag loomen, daarom hadden we goedkope fluoriscerende loomelastiekjes ingekocht, wat sleutelhangerrondjes en zo konden ze met behulp van een wasknijper hun eigen laserzwaardsleutelhanger maken. Vonden ze erg leuk!!

Joppe - spelletjes binnen

Al met al, behoorlijk veel spelletjes, misschien had er wel één of twee minder gekund, maar de jongens waren onvermoeibaar!
Het meest geslaagd waren de legorace, loomen en het soda-azijn-experiment. Grappig genoeg dus vooral de knutselactiviteiten.
Dus dat houden we in ons hoofd voor het volgend feestje!

Voordat iedereen naar huis ging, konden ze nog aan de linten  aan de Angry Birds Planeet trekken…. totdat hij openschoot en kleine snoepjes eruit rolden voor hun zakje mee naar huis!
Ten slotte was het dus afgelopen…. met een zeer tevreden jarige Joppe, die vrolijk iedereen uitzwaaide!

Terugkijkend, was het toch nog veel werk om alles op tijd af te krijgen, maar ook erg leuk om te doen. Er is zoveel te bedenken rondom dit thema! Superleuk! En we hebben best veel ideetjes uiteindelijk niet meer uitgevoerd. Een ideetje voor anderen is bijvoorbeeld om rondom ijsstaafjes onderin een papiertje te doen in de vorm van de onderkant van het laserzwaard…. waarmee je dus ijs-laserzwaardjes kunt maken. Wie weet… er zal vast nog wel een feestje in een soortgelijk thema komen, verwacht ik!

Download deco “Angry Birds Star Wars”
Binnenkort zet ik de documenten hier ook neer, waarin je versieringen terug kunt vinden om zelf uit te printen!
Mocht je het al eerder nodig hebben, stuur ff een berichtje!

(I’ll put the files with decorations online, within a few weeks, so you can print them yourselves… If you’ll need them earlier, please send me a message)

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s