Ruben is 9 jaar! “The Lego Movie” – party

Goed, na de feestjes van Tymen en Joppe mochten we vrolijk verder fantaseren over het volgende feestje in september, namelijk die van Ruben.
Ook hij had al lang (lees: sinds februari) een thema in zijn hoofd, “The Lego Movie”… deze was in februari in de bioscopen te zien ;-). Leuk thema, lekker veel mee te doen!
Het leuke was, dat de duitse vertaling van de film pas eind augustus uit kwam, dus de kans dat andere kinderen de film gezien hadden, was niet zo groot. En ja, we gingen op het feestje gewoon film kijken, lekker makkelijk! Vooral als je bedenkt dat Ruben bijna de hele klas had uitgenodigd (17 kinderen)…
Van tevoren had ik al slingers gemaakt van de Lego figuren, plaatjes uitgeprint etc…, om het huis in een Lego-sfeer om te bouwen. We hadden al eerder legothema’s gehad, dus daar kon ik mooi op voort borduren. De slingers heb ik eveneens in een documentje, die ik binnenkort online zet, kun je gerust downloaden.

Ruben - decoration Lego Movie
We begonnen op een zaterdag, eind van de middag, lekker met taart en cake. Lego is natuurlijk een superleuk thema om ook lekker eten mee te versieren. We hadden cupcakes met eetbare fotos, cakelollie, brownies in de vorm van legosteentjes (met smartie en gekleurd glazuur erboven op) en uiteraard de verjaardagstaart. Op de taart hadden we een slingertje opgehangen met figuren uit de Lego Movie en legosteentjes. Met behulp van speciale legovormpjes, hadden we chocholadelegopoppetjes en -legosteentjes gemaakt. Ruben is gek op chocoladetaart, dus die hadden we met alle chocoladefiguurtjes versierd.
Na de taart was de film aan de beurt, zodat iedereen het thema kende. We hadden twee matrassen tussen de banken op de grond gelegd en wonder boven wonder vond iedereen zowaar een comfortabel plaatsje!

Ruben - cake Lego Movie

Halverwege de film, juist toen het een beetje onrustig begon te worden, gingen we een spel doen, Brennball (brandbal) en later nog zo’n soort balspel. Zeker met zo’n grote groep is dat erg leuk om te doen. De kids hadden vantevoren kaartjes getrokken, waarop stond welk Lego Movie figuur ze waren, en op die manier had je de “good” en de “bad guys”, en waren vanzelf twee teams ontstaan. Nadat ze een half uurtje zich uitgeleefd hadden, ging de film weer verder.
Bij film mocht popcorn trouwens uiteraard niet ontbreken ;-).

Na de film gingen we verder, met spelideetjes die we bij Joppe ook al hadden gedaan. Alleen wilden we 9-jarigen wat meer vrij laten en mochten ze kiezen wat ze wilden doen:

  • Lego Race: snelle autootjes bouwen (er waren 12 motortjes beschikbaar, tweedehands ingekocht), en dus als echte Lego Meesterbouwers de beste auto’s bouwen om de race te winnen.
  • Lego armbandjes loomen (zie eerdere post: loombandjes met lego) of Loom-sleutelhangers met een legopoppetjes. We hadden een stapel verschillende legopoppetjes (ook tweedehands gekocht), en daarmee mochten ze aan de slag.

Het leuke vond ik dat een groep direct wilde bouwen en groep wilde loomen. Heel mooi verdeeld! En op een gegeven moment werd gewisseld, werden ook gewone loombandjes gemaakt, etc. Maar het was gewoon gezellig, iedereen had het naar z’n zin. Op de achtergrond zetten we nog de titelsong van de film aan, waarop een groepje daar ging mee dansen. En natuurlijk was de trampoline ook ten slotte favoriet om lekker uit te leven.

Ruben - games Lego Movie

Rond etenstijd was het tijd voor de makkelijkste optie om snel iets op tafel te zetten voor een grote groep: LEGOPIZZA! Werd in ieder geval met gejuich ontvangen! M’n vader had even zijn best gedaan met het beleggen van familiepizza’s met kleine plakjes salami en zie daar… legosteentjes….Het leuke van deze leeftijd is dat de kinderen het allemaal herkennen en dat erg leuk vinden.
Na het eten werd het tijd voor de PiΓ±ata (een “9” beplakt met Lego Movie plaatjes)…. en was het feestje afgelopen!

Nou ja, bijna dan. Wie zin had, mocht met ons mee naar de ijshockeywedstrijd, HCD speelde thuis in Davos. En met een leuke groep hebben we de wedstrijd gevolgd, waar in de pauze “ineens” op het scherm kwam dat Ruben 9 jaar en Joppe 7 jaar was geworden, tot grote verbazing van de jongens, en zong het stadion “Happy Birthday” voor hen! Erg leuk!

Al met al een lange, drukke, maar geslaagde dag!

 

Downloads decoration-files
D
us, voor degenen die ook een feestje in dit thema willen doen, binnenkort zet ik de files met de plaatjes voor slingers e.d. online, en kun je die zelf downloaden voor eigen gebruik.
(Files with decorations in the “Lego Movie”-theme, used in this party, will be online in a few weeks… if you’d like to use them before, please let me know!)

Iphone jul-sep 2014 355

 

Voor Ruben….

Iphone jul-sep 2014 001

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s