Gevulde picknickmandjes….

Help! Lange tijd gunde ik mij geen tijd om te bloggen, maar nu ik weer over de kinderfeestjes geblogd heb, kan ik het niet laten!

Neem nou afgelopen zondag… Sinds we in ons gasthaus wonen, wilden we in de weekenden zoveel mogelijk in huis doen. Probleem is echter, je bent nooit klaar en de kinderen moeten zich zelf veel vermaken. Nu lukt dat laatste behoorlijk goed, met z’n vieren blijven ze wel bezig. De laatste maanden hebben we familytime meer prioriteit gegeven. De tijd gaat echt snel en de genietmomenten moet je zelf nemen.

Daarom vullen we bij mooi weer op zondag ons picknickmandje op zondag en zoeken een heerlijk plekje op. Meestal bij water en stenen, dan zijn de jongens helemaal tevreden.

img_20160912_000425

Ik waardeer steeds meer deze momenten. Thuis blijf ik bezig, ik ben niet iemand die stil kan zitten. En als we er even tussenuit zijn, kan ik zo genieten van hoe de jongens bezig zijn. Hun ontdekkingen en hun enthousiasme. En ik, ik blijf foto’s maken ;-).

In het begin vulden we ons mandje gewoon met brood. Inmiddels struin ik op zondagochtend de keuken door en kijk wat er nog over is van de week. Meestal ligt er nog wel een meloen, die we gelijk kunnen slachten, of ander fruit. De jongens vinden een fruitsalade heerlijk! En verder is er wel het één en ander voor een pastasalade of een hartige taart… Dan nog wat reserve rijstwafels of tortillachips, en je hebt altijd voldoende bij je 🙂

Afgelopen zondag had ik bijvoorbeeld een lekkere tortilla gebakken, heel simpel, maar gezond en heerlijk zo bij het water. Dubbel genieten dus! Zeker als zoonlief zijn “nieuwe nachtkastje” uit het water vist en wij die als entourage bij de picknick perfect kunnen gebruiken! Ook proberen?

Doperwtjestortilla (4 pers, maar de hoeveelheden komen niet zo nauw…)

  • Ca 5 eieren
  • 3 preistengels
  • 100 gr hamreepjes
  • 1 paprika
  • Ca 400 gr doperwtjes
  • Paar scheppen pesto of lekkere Marrakesh mix… (bijv van de Markthal in Rotterdam)
  • Geraspte kaas

Alles behalve de eieren kun je snel opbakken. Vul ondertussen een bakblik met de geklutste eieren, en voeg evt wat kruiden of zout en peper aan de eieren toe. Verdeel daarover de gebakken ingrediënten. Strooi er evt kaas over. Schuif het daarna voor ca 30 minuten op 200-220 in de oven, laat het even afkoelen en….klaar voor vertrek!

IMG_20160913_142843.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s