Back to our roots

fb_img_1485781702715

Op dit moment schrijf ik mijn eerste blog vanuit Nederland! Waaat? De meesten die ons gevolgd hebben, zijn uiteraard allang op de hoogte, maar ook voor de blogvolgers: ja, we zijn weer terug!

Na maanden twijfelen, hebben we in juli de knoop doorgehakt: we wilden op zoek naar mogelijkheden om terug te keren naar Nederland. De redenen waren divers, school, financiรซn, familie… Zou de tijd er rijp voor zijn en zouden er deuren open gaan?
Gerben besloot twee sollicitaties er aan te wagen en yes! Hij werd bij beide sollicitaties uitgenodigd! In de zomer heeft hij gesprekken gehad en was bij beiden aangenomen, uiteindelijk heeft hij voor de ene gekozen. En daar wilden ze wachten tot alles in Zwitserland geregeld was, dus tot januari! Geweldig!
Vervolgens begon de zoektocht naar een huis. We wilden graag in de buurt van onze ouders, omdat deze omgeving voor ons bekend was. We hadden geen zin meer om helemaal te beginnen. En hier bleek ook een school te zitten die qua invulling en onderwijssystemen bij ons past.

Huizen waren wat lastiger te vinden. Te klein of er moest teveel aan gedaan worden… En toen we uiteindelijk een gaaf koophuis gevonden hadden, bleek het niet meer mogelijk om met Zwitserse valuta een huis te kopen (een paar maanden eerder en later wel…). Maar gelukkig was het een voormalig huurhuis en mochten wij het huren met een optie tot koop. Spannend, maar wel even wat rust op dit moment.

En ja, de deur bleef open staan: ook ik vond een parttime baan waar ze tot januari wilden wachten!

Ook in Zwitserland verliep alles goed. Onze verhuurders begrepen het volkomen en werkten heel fijn mee. We hadden vrij snel een nieuwe huurder gevonden, die ook positief er tegenover stond.

Dus …. de weg was open naar Nederland, we moesten er wel voor gaan!

Tegelijkertijd met pijn in het hart, want we vonden het superleuk om de B&B te doen. Mensen ontmoeten, creativiteit er op los laten…. dat was dan alles in een klap voorbij. En vooral natuurlijk de bergen. We zijn gek op de bergen, het uitzicht, de rust, en de mogelijkheid om in het weekend heerlijk er op uit trekken, de natuur in. Maar goed, we hebben er 8,5 jaar van mogen genieten en we hopen in de vakanties terug te komen.
En natuurlijk alle contacten… we hopen toch via de sociale media met elkaar contact te houden! En wie weet wie we tegenkomen als we in juli op de autofreie Promenade weer rondlopen ;-).
Vooral voor Ruben was het spannend, die wilde geen afscheid nemen van zijn vrienden, vooral uit Davos. Maar we hopen dat er ook in Nederland weer nieuwe vrienden gemaakt worden en vooral dat er weer wat rust komt vanuit school….
In Zwitserland wordt er vrij veel druk gelegd om resultaten te halen. Veel huiswerk, waardoor vooral de oudste lang bezig was met huiswerk en vaak werd niet helemaal het juiste gedaan. We merkten dat er daardoor veel spanning ontstond rond school. Zenuwachtig dat je het niet goed doet, het gevoel ontstond zelfs dat het toch nooit goed gedaan werd. En dat is jammer. Zeker op deze leeftijd, basisschool…. dan zou school geen continue spanning mogen opleveren!!
Dus we waren erg benieuwd of we de juist beslissing hadden genomen, of er inderdaad minder spanning zou komen rondom school, minder huiswerk. En dat ze weer zin kregen om iets te leren, te ontdekken, nieuwsgierig werden en de eigen creativiteit aangewakkerd werd. Spannend! We moesten afwachten, de tijd zou het leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s