Nieuwe speelwerelden…

Nieuwsgierig keken onze jongens toe, toen ik de stevige kartonnen doos open trok, die zojuist door de post bezorgd werd. Ik wist wat het was, en vond de timing perfect op deze regenachtige dag: twee speelmatten van Playmatt!

Toevallig was ik op de website van Playmatt terechtgekomen en was erg enthousiast dat we twee van deze speelmatten mochten uitproberen. In het verleden heb ik wel eens van die speelkleedjes gehad. Plastic doeken of dunne stoffen kleedjes waar straten, gras en gebouwen op afgebeeld waren. Het probleem van deze kleedjes was eigenlijk altijd dat ze nooit op hun plaats bleven liggen. Kwam Bjarne met een autootje, dan verschoof dat kleedje net zo hard mee als dat de auto reed. Dat was geen succes. Konden ze veel beter op de kale vloer in gedachten een heel wegennet bouwen… Bovendien was het gevaarlijk, want ik weet niet hoe het bij jullie thuis verloopt, maar geregeld rennen de jongens door het huis, zonder goed te kijken waar ze terecht komen. En als dan zo’n plastic matje op de grond ligt… Precies, een perfecte glijbaan! Dus deze bleven liever in de kast liggen en bij de verhuizing zijn ze uiteindelijk in de vuilniszak terecht gekomen. Alleen de LEGO straten bleven over…
img_20170301_223315_722
Des te meer was ik nieuwsgierig naar deze speelmatten. Weer zoiets of zou deze van betere kwaliteit zijn? De productinformatie die ik op de website terug vind, is veelbelovend:
– geluidsdempend door de stoffen bovenzijde
– stabiel, robuust en antislip-effect door de rubberen onderzijde
– wasbaar (op 30 graden) en droogt snel
– vrij van schadelijke stoffen
– plaatsbesparend doordat ze oprolbaar zijn
Nadat ik de twee matten (55x55cm) uitgerold had, sprongen de jongens er direct op af. De ene mat was een graslandschap, de andere bestond uit een rechte straat. Joppe had net een politiepantserwagen van LEGO gebouwd, dus die kon getest worden! Qua grootte zijn de straten goed passend voor deze LEGO voertuigen. Ook de Paw Patrol auto’s van Bjarne vonden al snel hun weg op de matten!
De matten zien er goed uit, met mooie natuurlijke kleuren. Niet te druk en niet teveel bedrukt, zodat er genoeg ruimte over blijft voor het eigen speelgoed en de eigen fantasie. Want ze kunnen super gecombineerd worden met veel soorten speelgoed. Niet alleen LEGO en de eigen auto’s, maar ook de houten treinbaan, Playmobil, noem maar op!
img_20170301_223542_361
Inmiddels hebben we de speelmatten een aantal dagen. Ik heb even gewacht met bloggen omdat ik benieuwd was of de jongens gewoon even enthousiast zouden zijn en ik ze daarna in de kast weer kon opbergen, of…?
De matten heb ik in een hoek van de kamer neergelegd en ik moet zeggen dat ik regelmatig de jongens bij deze matten vindt. Ze blijven perfect liggen, glijden absoluut niet weg. Uitgebreide politiescènes worden nagespeeld op de matten, blijkbaar zorgen ze voor grote inspiratie! En juist doordat ze perfect op hun plaats blijven liggen, speelt het heel gemakkelijk.
img_20170301_223509_146
Vooral Joppe speelt er op dit moment veel mee. Daarom vroeg ik aan hem wat hij ervan vindt, en hij vindt het super om met politie LEGO er op te spelen. Hij vindt het alleen jammer dat er op eentje veel bloemen staan :-). Het liefst zou hij er meer van willen hebben, maar deze twee matten zijn in ieder geval groot genoeg om er lang op te spelen.
Samen keken we nog even naar de andere matten op de website. Helemaal enthousiast werd hij van de mat met gloeiende lava. Dat zou perfect bij de Minecraft LEGO passen! Supercool, dit is een ontwerp die je niet snel ergens anders vindt, maar super bij de belevingswereld van onze jongens past.
Of de mat met sterren wilde hij wel voor de Star Wars LEGO… of nog meer wegen om te combineren voor wilde politieachtervolgingen… Of eilanden voor de piraten Playmobil. Of andere landschappen, zoals het ijslandschap met ijsschotsen “Frozen”, voor Minecraft ontwerpen….
De matten zijn trouwens ook prima voor meiden, rechts in de webshop kun je bijvoorbeeld kiezen voor landschappen die bij feeën of prinsessen passen.Goed, genoeg inspiratie en het spreekt de kinderen dus enorm aan. Bij onze jongens wordt althans de creativiteit enorm bevorderd, zonder overdrijven. Ze passen trouwens ook precies op de LACK tafeltjes van IKEA, waardoor je op een kinderkamer deze leuk kunt neerzetten (ook als decoratie trouwens) en er op goede kinderhoogte gespeeld kan worden.
Het enige nadeel vind ik het bedrag (€14,99). Uiteraard is het dat wel waard, en voor losse matten, zoals zo’n lava mat is het een prima investering. Maar als je een heel wegennet zou willen aanleggen, ben je toch wel een heel bedrag kwijt! Maar één of twee matten zou ik absoluut aanraden! De matten worden in Duitsland geproduceerd, en door de hele EU verstuurd.
Yep, ben fan van producten die speelwereld en de fantasie van kinderen bevordert! En ik vermoed dat de speelmat met gloeiende lava wel eens op het verlanglijstje van Joppe zou kunnen komen…
img_20170301_223425_403
Deze bijdrage wordt door Playmatt gesponsord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s