Hemelsblauw handletteren!

Vorige week was ik op de LadiesNight bij De Hoop in Dordrecht! Superleuk, vooral omdat dit mijn eerste echte uitje was sinds we weer terug zijn in Nederland. Dit soort uitjes heb ik gemist, en daarom had ik dubbel zoveel zin om te gaan. Met m’n zus, nichtje en schoonzus van m’n zus 🙂 zijn we gegaan. Gezongen met Annemieke Koelewijn, geschopt bij de ontzettend leuke kraampjes en ideeĂ«n en inspiratie op gedaan bij de workshop “Biblejournaling”.

IMG_20170225_001358_939.jpg

Daar hebben we kennis gemaakt met de materialen die je kunt gebruiken bij Biblejournaling. Zelf heb ik (nog) geen bijschrijfbijbel, maar met inlegvellen kun je ook al veel kanten op. En uiteraard begon het weer te kriebelen, want al snel was ik weer met handlettering aan het oefenen.

img_20170225_001427_237

In november heb ik dat een tijdje gedaan, maar door de verhuisdrukte was het blijven liggen. Nu met zoveel inspiratie en voorbeelden, wilde ik weer aan de slag gaan! Ik vind het superleuk en bij het zien van handletteringskaarten begint het enorm te kriebelen…

IMG_20170225_002707_994.jpg

Maar hoe en waar?
Bij de kraampjes lag een aantal leuke boeken. Kopen of niet? Toch nog maar even laten liggen, thuis nog maar een goed kijken wat ik precies wil.
In ieder geval had ik een aantal handige schrijf- en tekenhulpjes ontdekt, en zo snel als ik kon ben ik naar de Action gegaan. Daar waren helaas de dubbele stiften niet meer te koop, maar wel de mooie pastelkrijtjes. En niet duur (€2,99)! Die kon ik mooi gebruiken bij kaarten. O ja, kaarten, die heb je ook bij de Action (€0,50)!

Mijn zus schreef me dat er een nieuw boek rondom een handlettering te koop was, vanuit een christelijke invalshoek: “Leer handletteren met hemelsblauw”. Op hun website heb ik geprobeerd een en ander over de inhoud te ontdekken. De combinatie van voorbeelden en zelf oefenen sprak mij aan, dus … toch maar bestelt, in de hoop dat er nieuwe inspiratie in te vinden was!

img_20170306_145006_756

Ik had het snel bij Bol.com bestelt, dus de volgende dag was het al binnen. Snel doorbladeren en ja hoor, daar begon het al te prikkelen! Ik zag al veel voorbeelden van diverse lettertypes door elkaar, dat moet ik gaan proberen!

Bij de koffie ben ik bij het begin van het boek begonnen. Daar werd dan ook letterlijk bij het begin begonnen: hoe zien letters eruit, waar bestaan ze uit en wat heb je nodig bij handlettering. Ook al heb ik mij al een beetje er in verdiept, toch was het informatief en stonden er leuke weetjes bij. Al snel kun je zelf begonnen met enkele eenvoudige lettertypes, die steeds uitgebreider werden. Handig om te doen, want als je dan zelf woorden wilt schrijven, weet je hoe de letters precies lopen…
De auteuren, Hanneke Bos en Annemarij de Vlaam, schrijven zelf over hun boek: “We hebben een boek geschreven waarin we jou willen laten ontdekken dat iedereen die kan schrijven, kan handletteren. Je hoeft er niet creatief of geduldig voor te zijn. Met een pen en papier kun je gelijk aan de slag en je kunt het de hele dag toepassen.”

IMG_20170306_145210_974.jpg

Het boek kun je direct in hun webshop  bestellen. Hier is ook een inkijkexemplaar  van het boek, mocht je nog even twijfelen. Enneh, kijk gelijk nog even verder bij de andere spulletjes die ze aanbieden, er zitten leuke kaarten tussen!en jij ook in de stemming voor handlettering? Dan kan ik je aanraden om hun blog in de gaten te houden! Regelmatig worden er leuke, originele tips gegeven. En trouwens niet alleen rondom handlettering, maar veel meer creatieve ideetjes kun je hier terug vinden.

IMG_20170306_145137_179.jpg

Ondertussen heb ik ideeĂ«n verzameld om weer met handlettering aan de slag te gaan. Eigenlijk stond ik te popelen om het direct te doen. Ik was vrij, dus waarom niet? Ik had met de kinderen een knutselmiddag voorgesteld… Maar uiteindelijk was ik de hele middag bezig met dingetjes pakken, organiseren, uitzoeken, omdat de jongens zoveel knutselideeĂ«n hadden, dat ik er zelf niet meer toe kwam. Ken je dat? Goed, nu staat het voor dit weekend op het programma. Ik ben erg benieuwd! Je ziet vast wel een keer mijn voorbeelden voorbij komen. Hoop ik.

img_20170306_144736_030
Aan de slag!
img_20170306_145630_128
Voor een blog voor mijn werk wilde ik een cadeaukaart maken met een naamketting. Zie hier het resultaat! Hoe vinden jullie dit idee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s