Hemelbarrie

De laatste jaren in Zwitserland miste ik de fietsritjes behoorlijk. We woonden op de berg. Het dorp zelf was zo klein dat het nauwelijks zin had om op de fiets te stappen. En om nu op mijn oude barreltje met fietskar de berg af en op te fietsen? Neeee… Dus 1,5 jaar stond de fiets in de stal te wachten….

Te wachten op een heerlijk Hollands lentezonnetje, zoals vandaag. Tja, dan kriebelt het, laat ik het huishouden voor wat het is en fiets spontaan naar de Lidl aan de andere kant van Oud-Beijerland. Geen fietskar, maar Bjarne gewoon lekker dichtbij achterop.

En dan volgen er hele lange gesprekken, heerlijk om met zo’n peuter rond te fietsen….

We fietsen langs een paard. “mama, ik heb het paardje dag gezegd” “ah lief” “hoe heet het paardje?” “dat weet ik niet, weet jij het?” “Barrie”. Barrie is de lievelingsknuffel van Bjarne, een hondje. Als een ander dier ‘Barrie’ genoemd wordt, dan moet het wel een heel lief dier zijn, zo snel ben je geen Barrie!

IMG_20170309_224051_095

Stukje verder. “kijk mama, één, twee schaapjes” “oh ja, goed van jou, twee schaapjes” “hoe heten die?” “dat weet ik niet, weet jij het?” “Barrie”.

Nog een stukje verder. “kijk eens Bjarne, die bloemetjes genieten ook lekker van het zonnetje!” “ja, en mama, hoor je de vogeltjes? Die genieten ook lekker van het zonnetje” “ja, wat fluiten die vogels vrolijk, hè?” “hoe heten die vogels, mama?” “ik weet het niet, weet jij het?” “Hemelbarrie”

Love it!

Okee, nog een beetje Bjarne-praat ter afsluiting…

Op de foto: Bjarne, toen we weer thuis waren: “even de plantjes warm maken”

IMG_20170309_224240_858

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s