Mover kit, perfect voor onze jongens!

Hoe ik mijn jongens omschrijf? Lastig om die vier in een paar woorden samen te vatten, maar wat in ieder geval in het lijstje terugkomt (naast heeel lief ;-)), is creatief, fantasierijk, gek op technologische snufjes en nooit kunnen stil zitten.
Weet je wat nu zo leuk is? Voor het eerst heb ik speelgoed gevonden (nou ja, speelgoed), waar al die karaktereigenschappen voor worden gevraagd! De Mover Kit !
Deze ontvingen we een tijdje geleden van Techwillsaveus, en de jongens mochten deze vrijblijvend uittesten. Hoe gaaf!
De Mover Kit, wat is het en wat kun je ermee doen? Om met de tweede vraag te beginnen: je kunt er oneindig veel mee doen! Joppe, Tymen en Ruben laten graag zien wat er allemaal mee te verzinnen is, maar je kunt ongetwijfeld zelf nog meer bedenken.
Hoe omschrijf ik kort deze kit? Het is een apparaatje dat je zelf in elkaar moet zetten, licht geeft en dat al een aantal voorgeprogrammeerde functies heeft en je kunt het zelf nog verder programmeren. Afhankelijk van hoe je het programmeert, kun je het voor verschillende doeleinden inzetten… Klinkt wellicht nog vaag? Lees maar wat de jongens ermee gedaan hebben, op de foto’s en in de filmpjes wordt het je vast wel duidelijk! De leeftijdsindicatie is overigens 8+. Ik moet bekennen dat Tymen (6 jaar) er ook al goed raad mee weet, maar het programmeren is wellicht iets meer geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dat laat ik dan ook graag aan Joppe (9) en Ruben (11) over.

De Mover Kit  wordt in losse onderdelen bij je thuis bezorgd.

DSC_0406.JPG

Stap 1: De Mover Kit in elkaar zetten

Daar begint de eerste uitdaging: het pakketje in elkaar zetten. Dat is helemaal geen probleem, alleen een kwestie van de computerkaartjes op elkaar zetten, zoals in de beschrijving gaat, het geheel vastklikken, horlogebandje erdoor schuiven en klaar!

IMG_20170612_231809_631
Wanneer je op de knop midden in het apparaatje klikt, begint het direct te schijnen. Ja, alles klopt en het werkt!

IMG_20170612_232044_537

Stap 2: De  Mover Kit uittesten

Omdat ik niet zo goed aan de jongens kon uitleggen wat het precies was, mochten ze nu gaan uitvinden wat ik bedoelde te zeggen :). De knop werd ingedrukt en lampjes gingen aan. De knop werd langer in gedrukt en andere lampjes gingen branden… En dan wordt ook duidelijk waarom het de Mover Kit heet: de lichten veranderen afhankelijk van wat je ermee doet. Als je gaan springen en dansen, gaan de lichtjes knipperen als een discolicht. Zwaai je ermee rond, verandert het lampje als het licht van een laserzwaard. En dat lokt natuurlijk uit…. Het duurde niet lang of er werd gerend, gesprongen, gebokst, gezwaaid en gedanst. Volop activiteit om te ontdekken wat je allemaal al kunt doen met de basisinstellingen van de Mover Kit.
DSC_0386.JPG
Overigens als je de Kit nogmaals indrukt, komt er een wit of een rood licht, en die kun je weer op je fiets bevestigen als fietslampje…
Tymen laat je heel graag zien in dit filmpje wat hij allemaal ontdekt bij de Mover Kit!

Stap 3: Creaties creëren voor de Mover Kit

Natuurlijk is zo’n horloge leuk om te zien wat er allemaal gebeurt als je in het rond springt. Bij onze jongens zou het leuke er echter al snel vanaf zijn, als je er niet meer mee kon doen. Maar je kunt er eindeloos meer mee doen!
Op de website van Techwillsaveus kun je allemaal ideeën op doen waarmee je de Mover Kit kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld een laserzwaard en plaats de Laserkit er in. Of voor de Pokemonfans, je kunt een Pokeball ermee maken. Of een discolichtje. Of een kampvuurtje. Of heel praktisch: een timer hoe lang je moet tandenpoetsen. Op de website staat hoe de spullen daarvoor in elkaar moet knutselen en hoe je de Mover Kit kunt programmeren, welke codes daarvoor nodig zijn.
Joppe zou Joppe niet zijn als hij niet eerst zijn eigen ideeën gaat  uitwerken. Zo heeft hij bijvoorbeeld een uitbarstende vulkaan ontworpen! De vulkaan heeft hij van gips en papier marché gemaakt. Vervolgens legde hij de rood knipperende mover Kit er in en tadaaa… een uitbarstende vulkaan! Cool om zo op je bureau neer te zetten. Tymen en Bjarne vonden het uiteraard heel gaaf om met hun Playmobil Dino’s erbij te spelen, aan de voet van de dreigende vulkaan… Hierbij heeft Joppe dus nog niets geprogrammeerd. Hij heeft simpelweg de Kit een aantal keer ingedrukt, totdat deze knipperde (de oorspronkelijke achterlicht-functie ).
Joppe, alias vlogger Captain Justice, laat in dit filmpje zijn vulkaan zien!
DSC_0491.JPG

Stap 4: Programmeer je eigen Mover Kit

Bij het pakketje krijg je de link meegestuurd, waarmee je op de laptop of pc een app kunt downloaden. Hiermee kun je de Mover Kit programmeren, als je deze verbindt met je pc of laptop. Helaas is het nog niet beschikbaar voor je telefoon, maar dat mag de pret niet drukken.
Voor het maken van de creaties die online staan, kun je heel eenvoudig de codes “hacken”, waarmee je zelf niets meer hoeft in te voeren.
Uiteraard kun je zelf ook ermee spelen, en de Kit zo programmeren dat deze reageert zoals jij hem instelt. Bijvoorbeeld welke kleur hij wordt, als je springt of draait, en of deze knippert, dezelfde kleur blijft, etc.
De jongens hebben bijvoorbeeld het spelletje “Hot potato” geprogrammeerd. Erg leuk om te spelen! Ook leuk bijvoorbeeld voor de vakantie.
Joppe heeft de Mover Kit ingesteld voor een eigen Lightbox!
IMG_20170612_230457_601
De Lightbox heeft hij zelf in elkaar geknutseld met de achterkant van het doosje van de Mover Kit. Voor de voorkant heeft hij uit een stevig kartonnetje zijn naam gesneden met een Stanleymesje en deze op de achterkant geplakt met masking tape. Vervolgens nog even opengemaakt, de mover kit ingesteld en deze er in gelegd.
IMG_20170612_230309_701
Supertrots was hij op zijn selfmade Lightbox, die er in het donker echt supergaaf uit ziet!
IMG_20170612_230606_829IMG_20170612_230721_682
In het filmpje presenteert hij, als vlogger Captain Justice, zijn Lightbox.
(o ja, hij ontvangt graag likes op zijn vlog)

Tot slot…

Al met al, een supergafe kit, deze Mover Kit! Juist omdat hierbij creativiteit, programmeren en bewegen gecombineerd wordt, is het een superleuk product met oneindige mogelijkheden. De prijs is voor ons wel een dingetje (€79,99), ik weet niet of ik het er zelf aan zou uitgeven. Maar eenmaal in huis, kan er meer dan genoeg mee geëxperimenteerd worden. Juist doordat het de buitenkant stevig is, hoef je ook niet bang te zijn dat de computerplaatjes snel zullen sneuvelen. Tymen heeft er uitgebreid mee rondgerend, gesprongen etc, maar dat is absoluut geen probleem.
Op de website kun je trouwens rondkijken, ook daar wordt uitgebreid in filmpjes getoond wat je er allemaal mee kunt doen.
Daarnaast hebben ze nog tal van andere producten, waarbij ook creativiteit en techniek gevraagd wordt… Bijvoorbeeld een kit waarmee je je kleicreaties kunt laten lichten en buzzen (vanaf 4 jaar), deze zijn ook minder duur, of een apparaatje waarmee je muziek kunt maken, of robotten voor oudere kinderen. Veel producten kunnen ook weer uitgebreid worden met andere mogelijkheden.
Zoek je een leuk verjaardagskado voor je kinderen? Kijk er maar eens rond! Genoeg te ontdekken!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. AmazIem schreef:

    Wat een leuk verhaal over deze moverkit, wellicht ook wat voor onze jongens als ze wat ouder zijn. Of voor mama, die alles behalve technisch is 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s