#upcycle: PAX kastdeur

Even een snel upcycle-ideetje delen!

Op onze slaapkamer staat een IKEA PAX kast… Degenen die ons in de afgelopen jaren verhuisd hebben, kennen ze goed van binnen en van buiten, want op iedere kamer prijken deze handige kasten.
Tja, onze trouwe PAXjes hebben inmiddels wat geleden onder alle verhuizingen. Vooral de witte kasten op de kamers van de jongens, want dat waren ooit mooie hoge kasten, maar ja, als je dan ineens besluit te verhuizen naar een Gasthaus met allemaal lage kamertjes, dan zit er niets op dan ze in te korten.
En dat gaat eigenlijk prima bij PAX kasten trouwens, zolang je een zagerij in de buurt hebt die ze op de juiste hoogte voor je afzaagt… Het waren maar 6 kasten 🙂

De kasten zelf hebben inmiddels ook de neiging om gezellig schuin te gaan staan. Zomaar, terwijl je er naar kijkt. Gewoontegetrouw noem ik het.

Want in het laatste huis, het Gasthaus dus, hadden we scheve vloeren. Behoorlijk scheve vloeren! Het hoogteverschil tussen de linker en rechterkant van een PAX kast was meer dan 10cm!

Maar goed, tot nu hebben de PAX kasten ons trouw begeleid en maken wij dankbaar gebruik van de zeeën aan opbergruimtes, zeker als je de planken precies zo stelt dat net die Playmobil er toch in past en die SKUBB bakken en …

Alleen heb ik nooit genoeg plek voor de kleding. Moet ik nog steeds iets op verzinnen.

Maar goed, terug naar de PAX kast op onze slaapkamer. Deze hebben we destijds al voor onze slaapkamer in Gouda gekocht en heeft dus al heel wat huizen van binnen gezien. Tot nu heeft hij alle verhuizingen goed gemeistert!
Alleen tja, 16 jaar geleden hadden we hem gekocht vanuit praktische overwegingen: schuifdeuren en een spiegel. De uitstraling zelf maakte nog niet zoveel uit. Hij stond wel mooi. Je kent het wel.

In de tussentijd ben ik wat kritischer geworden qua inrichting en keek al een aantal jaar met een scheef oog naar de saaie grote beukenhouten schuifdeur.

Tja. Wat konden we er mee? Verven? Dat leek steeds de beste optie. Ik was er alleen nog niet uit of ik hem echt wit zou verven of toch richting mijn favoriete ijsblauwe kleur zou gaan. Of whitewash? Wat was eigenlijk mogelijk met een PAX kastdeur?

Ook had ik wel eens bij interieurstickers gekeken. Maar goed, eigenlijk wilde ik er geen geld aan uitgeven, en een mooie interieursticker van 2.00 x 1.00 meter kost toch weer wel iets.
Totdat ik gisteren bij de Lidl rondliep en mijn oog viel op de rolletjes decoratiefolie, waar steigerhouten afbeeldingen tussen lagen. Even snel gerekend, en ja, voor € 1,29 per rolletje kon ik best wel iets uitproberen.
Gistermiddag ben ik gelijk aan de slag gegaan. Natuurlijk moet zoiets in 5 minuten gedaan worden! Dus snel geplakt, gemeten, geknipt en meer geplakt…want ja, deze rollen waren uiteraard niet op maat en moesten zo geplakt worden dat de planken onopvallend doorliepen.  En ja, na een uurtje hadden we ineens een PAX kast in steigerhoutenlook!
IMG_20170623_230604_977.jpg
En ik moet zeggen, het bevalt mij zeer goed! Beter dan ik had verwacht! Het ziet er behoorlijk echt uit, zeker doordat ik aan de randen nog een beetje de houtkleur laat doorkomen. Dat geeft het juist nog meer een doorleefde uitstraling.


Ik ben tevreden, Gerben is tevreden! Op naar het volgend project: de beukenhoutkleurige MALM- ladenkast op onze slaapkamer. Ideeën zijn er wel. Eerst maar even de achtertuin afmaken….en komt er ineens een tussendoor een mooi ijsblauw ladenkastje als ik zomaar tegen de juiste verf aan loop :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s