Tijd voor Twistiti en vakantie!

Het is vakantie! En daarmee is dan ook het eerste schooljaar in Nederland afgesloten. Wat was het spannend om na de kerstvakantie ineens in het Nederlands te moeten werken op school. Want niet alleen de taal is anders, maar alle vakken waren anders. Geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, EHBO… en zelfs met rekenen hadden ze een achterstand. Maar de jongens kregen rustig de tijd om zich aan te passen en aan het eind van het schooljaar lieten ze trots hun prestaties zien! En ja, we zijn trots! Ze hebben keihard hun best gedaan en dat is beloond! Het mooie vinden wij dat ze in ieder geval ook weer met plezier naar school gaan.

Tymen heeft dit jaar wel erg hard gewerkt, maar hij vond het ook zichtbaar leuk. In Zwitserland zat hij nog op de 2e Kindergarten, in Nederlands ging hij sinds kerst in groep 3 verder. Dat betekende een half jaar achterstand in lezen, schrijven en rekenen… Maar hij vond het superleuk, leest, schrijft en rekent thuis ook en volgens zijn juf heeft hij een reuzensprong gemaakt en zit nu op een normaal gemiddeld niveau.
Doordat er nu ook al met klokkijken wordt begonnen, vertelde Tymen regelmatig hoe laat het was… En dat is handig, want hij vergeet vaak de tijd… En daarbij kwam ook zijn vraag of hij een horloge mocht.
IMG_20170630_004254_414

Extra leuk dus dat Tymen een horloge van Twistiti mocht uittesten! Ik had nog niets gezegd, dus de verrassing was enorm toen hij het kleurrijke doosje open maakte.
Twistiti kinderhorloge
Twistiti heeft kleurrijke en praktische horloges, speciaal voor kinderen. Doordat in het klokje zowel de uren als de minuten duidelijk aangegeven worden, is het heel praktisch voor kinderen die net leren klokkijken. En doordat er bij Twistiti een grote keuze is uit bijpassende horlogebandjes, kun je er een horloge van maken dat helemaal bij het kind past! Tja, zo’n sterren-bandje past uiteraard helemaal bij onze ster :).
IMG_20170630_004108_501
Het bandje was snel aan het horlogeplaatje bevestigd, dus kon het direct gedragen worden. En daarna werd er natuurlijk met de leuke stickers geknutseld die erbij geleverd werden.
Zijn Twistiti horloge wordt regelmatig gedragen. De eerste tijd was het bandje nog wat stug, maar hoe meer het gedragen wordt, hoe gemakkelijker het om gaat. En graag kijkt Tymen hoe laat het is… Doordat de minuten zo duidelijk aan worden gegeven kan hij zichzelf ook een beetje controleren. “15 minuten…. was het dan kwart over?”. Handig!
IMG_20170630_004432_655

Maar ja, dat heb je met grote broers… Ineens hoorden we ook Bjarne vertellen hoe laat het was. “het is nu 10 over 10” hoorden we regelmatig… Daarom was het extra leuk dat Twistiti ook een cool horloge voor Bjarne erbij leverde!
IMG_20170630_003456_281

Een horloge dat helemaal geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Cijfertjes zeggen hen nog niet alles, hoewel we merken dat Bjarne zo langzaam aan ook sommige cijfers en letters gaat herkennen. Maar juist om het duidelijk te houden, zijn deze horloges van Twistiti voorzien van dierenafbeeldingen.
IMG_20170630_003752_204
Bjarne was supertrots op zijn eigen horloge! Steeds weer kijkt hij hoe veel tijd er verstreken is.
IMG_20170630_003947_952
En ook wij kunnen gewoon zeggen “totdat de grote wijzer op de beer staat, mag je tv kijken”. “Als de grote wijzer op de tijger staat, gaan we eten….”. Best handig, want zo krijgt ook Bjarne steeds meer tijdsbesef. Veel handiger dan wanneer ik roep “ik ben zo klaar!”, want wanneer is “zo”?
IMG_20170630_003555_750

Overigens is deze ook inmiddels beschikbaar als klok, zag ik op hun website. Helemaal niet gek, dan kun je handig afspraken maken met je peuter!

Al met al, helemaal tevreden met deze horloges van Twistiti! Ze zijn stevig, duidelijk en lijken tegen een stootje te kunnen. Ook het bandje is van stevig materiaal, wat nog steeds als nieuw er uit ziet … dus niet snel vies wordt! En nu maar lekker oefenen met klokkijken! En zien of Tymen het toch nog voor elkaar krijgt om iets eerder dan 5 minuten voordat de school begint, naar school te gaan… 🙂 . Maar eerst nog vakantie!
Twistiti horloge voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s