LEGO hacks voor een LEGO party!

Terwijl we al helemaal gefocust zijn op het volgende feestje (Joppe wordt 10 jaar), blik ik nog even terug op het LEGO verjaardagsfeestje van Tymen afgelopen weekend! Wat heeft die jongen genoten!

IMG_20170904_144140_573

De voorbereidingen waren pittig, want uitgerekend nu was ik ziek geworden. Op zich geen probleem, het meeste was gereed, maar ik had nog zoveel ideeën in mijn hoofd…. En dan is het niet leuk als het net niet haalbaar wordt! Maar met vereende krachten, de jongens hebben flink meegebouwd, is het toch een erg leuk feestje geworden. Wil jij ook weten hoe je een LEGO party snel en eenvoudig kunt organiseren?
We hebben het LEGO thema al een aantal keer in diverse vormen uitgebouwd (LEGO ninjago party, the LEGO Movie feestje, Lego Star Wars…), en het blijft een superleuk thema om te gebruiken.

IMG_20170904_144043_015

Mijn 5 LEGO hacks om een LEGO kinderfeestje te meesteren!

#1. de LEGO party uitnodiging

Met het LEGO thema kun je ontzettend leuke kaarten maken. Zoek maar eens op pinterest op “LEGO” “invitation”, en ik vermoed dat je meer dan genoeg inspiratie krijgt. Er staan ook voorbeelden die vrij te gebruiken zijn. Omdat onze computer niet werkt, was ik iets meer gebonden. Daarom hebben wij het deze keer anders dan anders gedaan. We hebben een enorme LEGO “7” figuur gebouwd en daar leuke foto’s mee gemaakt. Vervolgens heb ik gewoon een kaartje bij Kaartje2Go uitgezocht en de foto’s gebruikt. De volgende dag had ik al een stapeltje van 10 kaarten binnen! En weer even later allemaal enthousiaste reacties…! Tymen mocht zelf de namen natuurlijk op de envelop schrijven, hij moet natuurlijk nog wel zelf iets doen ;).

IMG_20170904_141101_672

#2. LEGO decoratie op een kinderfeestje

LEGO decoratie is eigenlijk heel simpel:

 • Gebruik in ieder geval bij alles wat je maakt de basiskleuren van LEGO: geel, rood en blauw. Dus probeer die kleuren ballonnen te kopen, je kunt die bestellen bij www.tuf-tuf.nl. Hier hebben ze veel producten in deze basiskleuren, maar ook versiering met legoblokjes! Dat is nog makkelijker en kost je minder tijd in de voorbereiding. Ik heb overigens gewoon een paar zakjes bij de ZEEMAN gekocht, en gekeken waar veel gele, rode en blauwe ballonnen in zaten. Groen en oranje kun je eventueel ook gebruiken. In het verleden hebben wij wel eens een slinger gemaakt van heel veel ballonnen: steeds 2 blauwe, dan 2 gele en dan 2 rode ballonnen en zo een hele slinger van ballonnen opgehangen aan de muur. Supergaaf! Maar dan heb je er wel veel nodig.
  Op gele ballonnen kun je natuurlijk ook grappige hoofdjes tekenen.

Ruben - decoration Lego Movie

 • Koop papier in de basiskleuren geel, rood en blauw. Bij de HEMA heb je bijvoorbeeld een pakketje papier met deze genoeg van deze kleuren. Samen met mijn nichtje heb ik een LEGO slinger gemaakt met allemaal LEGO hoofdjes. Op deze link vind je een free download met het hoofdje. Deze kun je uitknippen en steeds omtrekken op gekleurd papier of afdrukken op gekleurd papier. Kijk even bij de LEGO poppetjes en je krijgt vast snel inspiratie voor vrolijke koppies. Let op: de ogen staan vrij laag op de hoofdjes!

IMG_20170904_143959_546

 • Google gewoon eens op “Minifigures” en “PNG” en je vindt al snel leuke figuurtjes. Die kun je uitprinten en uitknippen en daar een slinger van maken. Wij hebben nog oudere slingers liggen, die ik in het verleden in elkaar gezet heb.
 • Omdat wij nog maar kort hier wonen, en de meesten ons huis nog niet gezien hadden, wilde ik het herkenbaar maken. Daarom heb ik heel snel uit de vrije pols een groot LEGO poppetje in elkaar gezet. Op de foto’s kun je zien hoe je dat heel eenvoudig zelf ook kunt doen.

IMG_20170904_134638_719

 • En het aller gemakkelijkste: laat je kind alle LEGO en LEGO boeken naar beneden halen en geef het leuke plekjes in de woonkamer. Fijn is het wel om het op thema te doen, bijvoorbeeld alle superheroes, star wars etc. bij elkaar.

IMG_20170904_140106_444

 • Het voordeel is dat er direct speelhoekjes ontstaan. Dat vinden veel kinderen fijn, ze zien gelijk iets om te kunnen spelen en voelen zich al snel “veiliger” op een feestje.

IMG_20170904_140211_951

#3. LEGO party eten en drinken

Help! Hier had ik ineens een probleem toen ik de traktaties gereed wilde maken. Jarenlang had ik een simpel hulpmiddeltje dat mij trouw begeleidde bij ieder feestje: een vormpje met LEGO minifigures, waar je kleine Gummibeertjes in kunt maken. Maar waar was deze gebleven? Ergens tijdens de verhuizing moet die op de verkeerde plaats zijn beland. Probleem! Nu kon ik mijn beroemde chocolade LEGO mannetjes niet maken… Gelukkig had ik wel de rode vorm gevonden, waar je LEGO blokjes in kunt maken. Bij de supermarkt kocht ik chocoladeglazuur, smolt deze zoals op de verpakking stond aangegeven en goot het in de vormpjes. In een klein kwartiertje waren ze wel hard geworden. Ze hoeven niet heel dik, want niet iedereen vindt hele bonken zoete chocolade lekker. Wil je ze sneller laten hard worden, dan kan dat uiteraard door ze in de koelkast te zetten. Niet te lang, anders verkleuren ze natuurlijk.
Vervolgens heb ik mijn normale vanille cupcakes gemaakt, die ieder feestje weer tevoorschijn komen. Vervolgens glazuur gemaakt met poedersuiker, water en citroensap, over de cupcakes gesmeerd en bestrooid met strooisel van Dr. Oetker (leuk, daar komen die basiskleuren van LEGO weer terug!) en een chocolade LEGO blokje er op gelegd. Normaal gesproken zou hier dus een LEGO chocolade minifigure op hebben gestaan, maar dit stond ook al erg gezellig…

IMG_20170826_160326_686
Maak een leuk torentje van de cupcakes op tafel en strooi er gezellig wat smarties of m&m’s om heen… alweer in dezelfde vrolijke kleuren! Dat nodigt al snel  uit!

IMG_20170904_135149_229

Voor het middageten had ik LEGO pizza gemaakt, heel eenvoudig van een bestaande pizzabodem die ik alleen nog moest uitrollen, het bijgeleverde sausje erover smeren, bestrooien met kaas en daarover heen dunne plakjes mini salami beleggen. Het leukste effect heeft het als de kaas er onder ligt en de worstrondjes er boven. Leg ze zo neer dat je er lego blokjes in kunt herkennen en snij ze na het bakken in stukken van 1×2 rondjes als echte lego blokjes.

IMG_20170904_133438_191

Voor de aankleding van de tafel hadden we nog gele bekers en gele bordjes over. Deze kun je ook bij veel party winkels bestellen. Teken hier twee oogjes en en een mondje op en tadaa… nog meer LEGO hacks! Steek er een vrolijk papieren rietje er in en het feest kan beginnen!

#4. LEGO games: leuke LEGO spelletjes

Ook spelletjes zijn niet zo moeilijk om te bedenken in een LEGO thema. Misschien kun je aan je kind vragen wat voor spel hij leuk vindt om op school te doen of dat hij wel eens op een ander feestje gedaan heeft, en bedenk er een ‘legoblokje’ bij. Zo hadden wij bijvoorbeeld nog aan  “LEGO blokje poepen” gedacht (in plaats van spijkerpoepen) en blindemannetje waarbij iedereen een stuk van een grote minifigure zou krijgen. Uiteindelijk hadden we dat niet meer gedaan, er stonden genoeg spelletjes op het programma. Maar zo zie je dat spelletjes al snel om te bouwen zijn in een LEGO-thema. De spelletjes die wij nu hadden, waren:

 • LEGO Golf: we hadden nog onderdelen voor Midget Golf voor kinderen en hebben dat op de straat neergezet. Als balletje gebruikten we een LEGO balletje (die zitten nu bijvoorbeeld als Lavablokken bij LEGO City). Het was erg lastig, hadden we van tevoren al gezien, dus we hadden als regel: “probeer in 7 slagen het balletje in het putje te krijgen, dan krijg je een punt. Als je daarbij nog een hindernis neemt, krijg je 1 punt extra”. En dat werkte goed, de twee teams streden enthousiast tegen elkaar.

IMG_20170826_160723_184

 • LEGO lepelrace: Je kent het wel, met een lepel een ei naar de overkant brengen, of water en dan de lepel doorgeven aan de ander. Wij gebruikten natuurlijk geen eieren, maar lego blokjes! Van tevoren had ik precies dezelfde LEGO blokjes uitgezocht en die in 2 bakken voor de beide teams verdeeld.

DSC_0012

 • Het doel was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen met de blokjes. Natuurlijk mocht die niet omvallen! Degene die de hoogste toren had, als één van de emmers leeg was, die heeft gewonnen! Hier waren de jongens erg fanatiek mee bezig!
 • LEGO Dance Move: zet een vrolijk muziekje aan, zoals “everything is awesome” van The LEGO Movie. De kinderen mogen daarop dansen als LEGO poppetjes, hun eigen dans bedenken. Als de muziek stopt, moet je stil staan…zoals je op dat moment stond! Dit is echt een spel voor onze enthousiasteling 😉
 • LEGO superheroes tikkertje: dit had mijn zoon zelf bedacht. Van tevoren mag je een LEGO superheld uitkiezen. Als je getikt wordt, moet je blijven staan totdat je weer vrij getikt wordt door een medespeler. Vervolgens moet je iets doen dat  vantevoren was afgesproken dat bij jouw superheld past. Bijvoorbeeld bij Flash: heel snel een rondje rennen om een persoon. Leuk spel waarbij de kinderen even al hun energie kwijt kunnen!
 • LEGO race: het favoriete spel bij ieder feestje! Op tafel staat een aantal bakken klaar, 1 bak met LEGO pull-back motortjes, 1 bak met LEGO wieltjes en 1 bak met auto onderdelen. Opdracht: bouw de snelste LEGO race wagen!

DSC_0015Daar hoefden we niet lang op te wachten, snel werd gebouwd! Zeer fanatiek moet ik zeggen! En uiteindelijk werden de wedstrijden gehouden: in de gang en wie als eerste over de mat komt, heeft gewonnen! De winnaars mogen daarna ook weer tegen elkaar totdat we uiteindelijk de ultieme winnaar hebben!

 

Omdat Tymen teleurgesteld was dat zijn autootje er al in de eerste rond uit lag, hebben we de winnaar tegen de jarige laten strijden…

IMG_20170826_161547_337

Een volgende keer laten we ook nog de verliezers tegen elkaar gaan, want het is wel sneu als je na één ronde er al uit ligt… Maar dit spel zorgt gegarandeerd voor plezier! Dit was ook het laatste spel en na afloop mocht iedereen vrij spelen. Maar de meeste kinderen bleven hun auto verbeteren!

IMG_20170904_140314_270

Zoek je nog andere spelletjes? Kijk gerust in mijn blog met tips om verjaardagsfeestjes te meesteren, of in mijn blog over LEGO the Movie of Lego Ninjago!
Voor meisjes is knutselen ook vaak erg geliefd! Je kunt dan ook kiezen voor de LEGO loom bandje, zie mijn beschrijving!

Lego loom band

#5. LEGO afterparty

Daar heb ik maar één tip voor: de bezem en een grote lege bak! En natuurlijk een lekker wijntje, terwijl de jarige zijn nieuwe sets aan het opbouwen is…

IMG_20170904_135922_601

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s