12 jaar & lachende drol emoji koekjes

Vandaag is onze Ruben alweer 12 jaar geworden! En wat een jaar was dit!
Trots op deze lieve doorzetter, met zijn tiener-humor en donkere stem :). Wat fijn om te zien, hoe lekker hij op dit moment in zijn vel zit!
Een jongen die graag naar school gaat, het liefst zit te app-en met zijn klasgenoten (allemaal meiden), de hele dag muziek om zich heen heeft en enorm veel zin heeft in het groep 8-kamp! Heerlijk toch?

DSC_0319

En deze jongen mocht vandaag trakteren. Tja, wat past bij zo’n jongen? Ik heb op Pinterest gezocht naar wat leuke traktaties die meer bij hem passen en niet te kinderachtig zijn. Mijn idee was om gewoon taart of brownies te doen, of stroopwafelcake (hij is gek op stroopwafels), maar ik heb hem toch nog even één andere traktatie laten zien: de lachende drol-emoji in de vorm van een koekje. Want dit is nu eenmaal zijn favoriete emoji :). En wat is er nu leuker dan in groep 8 vrolijk allemaal drollen uit te delen aan al die meiden in je klas en… aan alle leraren van de school? Dat werd ‘m dus!
Alle credits van het recept gaan naar de Taartenacademie, die dit recept heeft bedacht. Ik heb het wel aangepast, want ik las dat het wat droog en weinig smaak had. En bij een traktatie is het leuk als het er grappig uit ziet, maar een beetje lekker mag het ook wel zijn. En ik heb m ietsje minder ongezond gemaakt :).
Lachende drol cookie emoji - Recept voor koekjes (Traktatie)

Recept voor “16 lachende drol emoji koekjes”

Ingrediënten

200 gram gezouten roomboter (neem roomboter en geen margarine, dan heb je minder kans dat ze inzakken!)
150 gram rietsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes sinaasappelsuiker (je kunt ook evt sinaasappelschil of sinaasappelsmaakdruppels gebruiken)
2 theelepels kaneel of speculaaskruiden
1 ei
350 gram speltmeel

50 gram cacao

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden voor en laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Mix de zachte boter met de rietsuiker, vanillesuiker en evt andere suiker, totdat het echt goed gemengd is en geen klonten meer te zien zijn (ca 2 minuten). Voeg dan de kaneel toe, mix het er door.
Voeg al mixend het ei toe.
Vervolgens kun je de speltmeel en cacao toevoegen. Ik ben hier overgestapt op deeghaken trouwens, anders werd het wat zwaar voor mijn trouwe mixertje 🙂

Leg het deeg vervolgens (verpakt in vershoudfolie) 1-2 uur in de koelkast. Een nachtje kan ook, alleen moet je het daarna wel weer even op kamertemperatuur laten komen om het te kunnen gebruiken. Verdeel het deeg daarna in 16 ongeveer gelijke stukken (dus eerst door de helft, dan die stukken weer door de helft… en zo door gaan totdat je 16 hoopjes hebt…).
Rol hiervan een dikke sliert en leg het in een mooie vorm. Mijn ervaring was dat je het best een echte emoji vorm kunt maken, dus niet te breed, maar juist een smalle hoge. Dan zakt het in de oven niet snel in.
Bak het daarna ongeveer in 15 minuten. Na het afkoelen kun je er oogjes op plakken. Deze kun je online bestellen bij bakwinkels. Ik heb ze van chocofondant van Dr. Oetker gemaakt en dat ging prima.

Ruben vond het geweldig, die zag het wel zitten om met een blad met 45 van deze drolkoekjes door de school te lopen 🙂 . De jongens hebben ze voorgeproefd en vonden ze in ieder geval erg lekker! Of was het het uiterlijk dat ze smakelijk maakten?
Happy birthday anyway, Ruben! Op naar nog een mooi jaar!
Trouwens, nog een paar 12-jaar-weetjes!
– wist je dat kinderen van 12 jaar meer rechten krijgen? Kijk maar eens op de website van kinderrechten!
– er ineens veel meer interesse ontstaat voor sociale media, online gamen en ze zitten graag alleen op hun kamer…. Hier is daar meer over te lezen, met diverse tips om om te gaan met social media, en alles wat daar mee samenhangt.
DSC_0589.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s