Foto op aluminium : een gaaf uitzicht!

Ik heb iets met water en bergen. Vooral die plekken waar je zo heerlijk over de rotsen kunt wandelen, waar je ver uitzicht hebt en je zo lekker diep kunt inademen.

Terug in Davos

Afgelopen zomer hadden we het voorrecht dat we een aantal dagen konden logeren bij vrienden in Davos, Zwitserland. Onze vroegere woonplaats, waar zoveel mooie herinneringen liggen. En als we daar weer rondlopen, dan vragen we ons af waarom we daar ooit weg zijn gegaan. Tja, we weten het wel, het onderwijs, familie en alles bij elkaar. En het was een goede keuze, daar zijn we van overtuigd. Maar die gedachte kan toch niet alle heimwee-gevoelens stoppen. Want was is het heerlijk, die blauwe, ijle lucht. Die wolkenpartijen. De plotselinge weeromslag, de koele avonden en de warme dagen. Warm, maar niet te heet. De bergen om ons heen, waar we zo vaak op zijn gelopen en herinneringen gemaakt hebben. De vrijheid.

Vrienden ontmoeten

Deze dagen kwamen we ook veel vrienden tegen, waarvan je dan ontdekt hoe je ze gemist hebt. En hoe leuk het is om weer lekker bij te praten. Aan de tafel na de kerkdienst op zondag, terwijl naast je de bbq gereed wordt gemaakt. De vrienden bij wie we logeerden, het plezier dat de jongens met elkaar hebben. En natuurlijk een bezoekje aan het nieuwe Kaffee Klatsch en bijpraten met de gotti van Bjarne. Want Bjarne heeft een Gotti, naar Zwitsers gebruik! Een Gotti is een peettante. Bijna alle kinderen hebben zo’n Gotti, die hen eigenlijk extra verwend, en het kind extra in de gaten houdt. Het idee is ook dat de kinderen bij hen terecht kunnen als er iets wat ze niet graag met de ouders bespreken, en binnen de kerken ook met geloofsvragen bij hun Gotti kunnen komen. We vonden dat wel een mooi idee en hebben iemand gevraagd waar de kinderen zich altijd heel erg op hun gemak bij voelden en die onze jongens altijd goed aanvoelt. Uiteindelijk kent Bjarne haar amper, door onze verhuizing, helaas. Maar deze dagen wilden we toch even langs gaan. En oeps, werden al onze jongens overladen met kadootjes, want zij weet ook dat Bjarne de enige is met een Zwitserse (nou ja, Duitse eigenlijk) Gotti.

Bij de Davoser See

Op maandag hadden we afgesproken met Stefan & Elisabeth bij de Hawaiibucht bij de Davoser See. Stefan is Pfarrer van de Pauluskirche in Davos en met hen hadden we ook altijd een goed contact. De Hawaibucht is een perfekte plek om af te spreken, zo halverwege de rondwandeling om de see, langs de eekhoorntjesplek om dan bij een klein strandje aan te komen. Hier kun je lekker de koele see induiken, bij de Kneippanlage over de steentjes lopen in het water of grillen bij de grillplekjes. Heerlijk plekje!
De see is koud, puur bergwater natuurlijk. Maar het lekkere is, dat als je eenmaal in het water stapt, je op de een of andere manier toch warm wordt. Heerlijk!

Dus terwijl de jongens lekker in het water doken, konden wij bijpraten met onze vrienden. Een goed gesprek, met heel veel diepgang. Aan het eind van het gesprek heb ik een steen beschreven met de tekst van een mooi lied. Een snelle foto van de steen met uitzicht over onze Davoser see. Thuisgekomen ontdekten we dat het eigenlijk een prachtige foto is van één van onze favoriete plekken, waarin tegelijkertijd fijne herinneringen en symboliek verstopt zitten.

Foto op aluminium

En tja, toen thuis de vraag kwam van de Fotofabriek of ik een product van hen wilde beoordelen, was de keuze snel gemaakt! Ik was heel nieuwsgierig naar een foto op aluminium. Ik kon me niet zo goed voorstellen hoe dit effect zou zijn op een foto, en had het gevoel dat een foto op dibond een gaaf industrieel effect zou moeten geven.

Fotofabriek post

Het bestellen ging heel eenvoudig. Ik heb het gewoon op mijn telefoon gedaan via de website van de Fotofabriek en het was binnen een paar minuten geregeld. Een dag later ontving ik een voorbeeld van de afdruk in mijn mailbox. En weer een dag later zag ik door het voorraam de postauto stoppen en rolde er een pakketje op de mat. Yes! Hier keek ik naar uit, ik had er zo zin in om het pakketje open te maken!

De zon schijnt op een foto op dibond

En ik moet zeggen, ik was verwonderd over de foto op aluminium. Wat een gaaf effect! We hebben deze metalenplaat op ons dressoir geplaatst en iedere keer als ik aan de eettafel zit, heb ik vanaf mijn plekje mooi uitzicht op de foto. Het bijzondere is dat de kleuren steeds wisselen. Soms lijkt het alsof de zon over de bergen gaat schijnen, soms lijkt de zon op de steen te schijnen… Steeds weer worden de kleuren anders belicht, afhankelijk van waar het licht in huis vandaan komt. En dat doet ons precies denken aan het spel van licht, zon en wolken in de bergen. De foto leeft… Fantastisch!
Wij zijn helemaal fan van deze afdruk!
Zo blij dat we precies deze foto gekozen hebben 🙂

Aluminiumplaat van dichtbij

Een klein puntje, de randen van de foto op aluminium zijn wel scherp, maar goed, als je de foto neerzet, dan heb je er geen last meer van natuurlijk.

Wat ons betreft een echte aanrader, zo’n aluminiumplaat, een afdruk van een foto, zeker van een natuurfoto. Wij blijven lekker genieten van het steeds wisselende uitzichtje :).

Foto op dibond

Het is trouwens heel lastig om die kleurwisselingen op een foto vast te leggen, maar bekijk de kleurverschillen hieronder maar eens tussen de verschillende onbewerkte foto’s! Op eentje lijkt de zon net op te komen, terwijl bij de andere foto vooral de steen belicht wordt….

foto op aluminium

Fotofabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s