Hoe maak ik een tijdschriftenrek?

Op Instagram hebben jullie het al gezien: de afgelopen weken ben ik heel druk bezig geweest met de kamer van Tymen! En dat was hard nodig. Zo’n dingetje waarvan je je afvraagt “waarom heb ik dat nu pas aangepakt?!?”.
Toen we uit Zwitserland kwamen, trokken we gelijk dit huis in. Gelukkig hadden vrienden en familie keihard gewerkt, en vloeren gelegd en muren geverfd. Een enorme job, waar ik nog steeds dankbaar voor ben.
De zolder is iets waar we nog niet aan waren begonnen. M’n neefje had daar gelukkig wel de vloer gelegd en dat was dan ook het enige wat er gedaan was. Maar tegelijkertijd slapen Tymen en Joppe daar. Een kale zolder, met houtkleurig dak en roodbruine bakstenen. Vooral Joppe heeft pech, aan zijn kant zit geen raam. Nog geen raam. Want ook daar hebben we plannen voor… Dus dat komt.

Tijd voor een nieuwe jongensslaapkamer

Een paar weken geleden lag ik even met Tymen in zijn bed. Hij kon niet slapen, hoorde van alles. En ik lag daar, keek rond en was eigenlijk ineens boos op mezelf. Wat een sombere kamer! Morgen ga ik aan de slag. Punt. Geen gezeur meer of die bakstenen muur nu wel of niet makkelijk te verven is, ik ga het gewoon proberen.
Dus de volgende dag reden we naar de Gamma, haalden Albastine voorstrijkmiddel en ik haalde de ene kant van de kamer helemaal leeg. Nadat alle plugjes en spijkertjes en andere resten van de muur verdwenen waren, heb ik de muur voorgestreken. Ging lekker snel, ondanks dat het een muur van 4 meter hoog is, op het hoogste punt.

DSC_1188

Junglekamer als jongenskamer

De dagen daarna werd de muur geverfd, de deur, het plafond… In een week was het klaar. En toen kwam het leuke deel: meubels maken en decoreren! We hadden nauwelijks budget, dus moest ik op zoek naar materialen die we al in huis hadden. En met het idee in mijn achterhoofd: deze jongenskamer moest een echte junglekamer worden! Ik laat in een ander blog nog meer zien van de kamer, waarom dit thema, en welke materialen ik hiervoor gebruikt heb. Ik wil eerst nog een paar kleine details afwerken :). Maarrr…. omdat ik al veel reacties heb gekregen op het tijdschriftenrekje, wil ik deze heel graag alvast met jullie delen!

jongenskamer en junglekamer

Wild van Freek – tijdschriftenrek

Tymen verslindt namelijk de tijdschriften van “Wild van Freek”. Die lagen altijd rondom zijn bed te verkreukelen. Want op zijn plankje bleven ze bijna niet liggen. En juist die tijdschriften passen bij Tymen, dus waarom mogen die niet duidelijk in het zicht staan? Tijd voor het perfecte tijdschriftenrekje!

Hoe maak je een tijdschriftenrek?

Joppe heeft ooit bij de Multimate allerlei plankjes en latjes gekregen, zodat hij lekker kon knutselen met hout. En daar ben ik even tussen gaan neuzen. En ja hoor. Er waren meer dan genoeg dezelfde latjes. Ze waren 1 meter lang, ik heb 3 latjes door midden gezaagd. Dat was de onderkant, de voorkant en het achterste latje (deze zit bovenin). Daarnaast maakte ik 4 latjes van 30cm lang. Dit zijn de zijkantjes.
De latjes heb ik met kleine schroefjes aan elkaar vastgezet en vervolgens in de accentkleur van de kamer (toevallig mijn lievelingskleur :)) geverfd.

In de kast had ik nog een stuk touw liggen. Geen flauw idee meer waar die vandaan kwam, maar al lange tijd lag die te wachten op een nieuw project. Perfect!
Tijdschriften hebben nu eenmaal een extra ondersteuning nodig. Maar niet iets dat teveel opvalt. Een touw heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, dus perfect voor een tijdschriftenrekje op een junglekamer!
Even een wat grotere boor opgezocht en aan beide zijden een gat geboord. Best spannend, want het werd best een groot gat en die latjes waren behoorlijk dun! Maar het lukte, op een paar splinters na (who cares :)).  Nog even het touwtje erdoorheen wringen, knoop er in en klaar! En zo snel mogelijk ophangen natuurlijk!

Tijdschriftenrek - Wild van Freek - Freek Vonk

Reactie van Freek Vonk

Deze foto heb ik trouwens gepost op Instagram. Voor Tymen was het erg leuk dat Freek Vonk de foto ontdekte, er op reageerde en de foto ook ging delen! Hoe gaaf is dat! Dat wilde hij natuurlijk zo snel mogelijk ook op school delen.

Instagram Freek Vonk - tijdschriftenrek junglekamer Wild van Freek

Lekker in bed lezen

Nog leuker is het om te zien dat Tymen zo blij is met zo iets simpels. Zijn favoriete tijdschriften, direct naast zijn bed. Het gebeurt inmiddels bijna dagelijks dat, wanneer de jongens op school zijn en ik mijn rondje door het huis maak, dat er op zijn kussen een tijdschrift open ligt. Alweer lekker liggen lezen! Ik hou ervan!

Wat vinden jullie van het kastje? Hebben jullie al een leuke plek ervoor in gedachten?

Binnenkort meer over deze junglekamer! Ik ga nu weer lekker snel aan de slag daar.

Freek Vonk - Wild van Freek - in bed lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s