Tymens junglekamer

Tymens kamer is klaar! Nou ja, ik blijf altijd nog wel fantaseren over een vliering en inbouwkastjes… Maar voorlopig zet ik een punt achter deze kamer. Want inmiddels bivakkeert er al een stapel steigerhout in de woonkamer, omdat ik ineens een idee kreeg voor een praktische ombouwkast in de keuken :). En Joppe hoopt toch ook op een dakkapel, zodat hij een echte kamer heeft (gelukkig kan eea van het bouwdepot).

En ik had beloofd om de junglekamer nog even helemaal in de picture te zetten, dus bij deze! Ik vertel je graag wat ik heb gebruikt, hoe sommige dingen in elkaar zijn geknutseld enneh… don’t worry, het is behoorlijk low-budget ingericht!

DSC_0761 licht

De gordijnen zijn IKEA, net als de hangzak trouwens. Maar die laatste had Tymen vorig jaar al voor zijn verjaardag gekregen. Perfect trouwens om ’s avonds nog even lekker in te schommelen en terug te trekken voor het slapen gaan!
De boekenkast heb ik zelf in elkaar gezet. Een kwestie van opmeten en op maat laten zagen bij de GAMMA :). Toch wel leuk als het vervolgens ook echt past en precies tussen de verwarming en de vensterbank past…en recht hangt! Tymens natuurboeken konden nu heel gemakkelijk opgeruimd worden, zonder dat het extra ruimte vraagt. En gemakkelijk te pakken als hij in de hangzak duikt!

Blij met het bureau!

Bij de Xenos heb ik de slingers met blaadjes gevonden. De rechtse blaadjesslinger is van de HEMA, daar zitten ook lichtjes in. Ook de peertjes met lampjes links boven de ladenkast zijn van de Xenos. Het bureautje heb ik van een juf gekregen, supergaaf toch??  (dank je wel Marianne!!) Een afdankertje van school, en ik ben er zo blij mee! Ik heb de pootjes geverfd in dezelfde kleur als de deurposten en het kozijn, en de laadjes zwart geverfd. Het leukste vind hij om nu door de microscoop te kijken naar bacterien en andere kleine dingetjes die hij buiten vindt. Gaaf toch? Hij heeft ook een vergrootpotje van Scout om te kijken naar levende diertjes, zoals spinnen. En wat een wereld gaat er dan voor je open!

Die slang links in het beeld heeft Tymen trouwens zelf een keer gemaakt op de Kindergarten in Zwitserland. Gaaf he?

DSC_0751

Takken uit het regenwoud

Zo, even een blik de andere kant op. De letters op de kast zijn van de HEMA… handig hoor, van die stickervelletjes voor 1 Euro! De naamslinger heeft Tymen bij zijn geboorte gekregen van een collega van mijn man.
En die tak daar links, die heeft Tymen onderweg gevonden en samen met Bjarne mee naar huis gesleept. Bij de Zeeman vond ik voor 1 Euro nog die bladeren. Ik kon het niet laten om er wat diertjes in te zetten. In het Massaola Regenwald in Zürich Zoo kun je zo tussen de bomen door lopen en ontdek je soms ineens op een tak een groene gekko of een bruine kameleon… En dat heb ik geprobeerd hier ook zo neer te zetten. Lekker speels detailtje, perfect voor een junglekamer.

Vitrinekastje voor jongens

Ik moet zeggen dat ik echt lang op zoek ben geweest naar een handig vitrinekastje voor Tymen. Letterbakken zijn superleuk, maar trouwens ook tweedehands nog best duur. Plus dat alles er zo uitvalt en die vakjes echt niet zo groot zijn. En een kistje met jouw vondsten moet toch netjes afgedekt zijn? Het moet iets hebben als je het deurtje open doet en je jouw ontdekkingen kan laten zien. Daar mag niet zomaar iedereen bij kunnen!
Lang gezocht op Marktplaats en kwam mooie sieradenboxen tegen, maar nog steeds prijzig. Totdat ik ineens op een theebox stootte… Natuurlijk! Bij de Xenos heb ik vervolgens die 9 vaks theeboxje gevonden en geverfd. Zo simpel en zo leuk!

In een uurtje of twee was het geverfd en droog en beschreven en stonden er al stenen in en natuurlijk de giftand van de diamantratelslang…!
Alleen de slangenhuid van deze diamantratelslang was te groot om er in te passen en die verdiende ook een mooi plekje natuurlijk. Dus heb ik een pot gepakt van de rode kool, het deksel zwart gespoten en de naam van de slang er op geschreven…

 

Hoe vinden jullie Tymens kamer?

O ja, in mijn andere blog beschreef ik hoe ik het tijdschriftenrekje heb gemaakt, daar kun je ook nog een ander deel van de kamer zien!

jongenskamer en junglekamer

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s