Het lelijke eikeltje

Ken je het verhaal van dat eikeltje? Dat ene, vreemde eikeltje?

Het was een klein, verdrietig eikeltje. Hij voelde zich zo anders dan alle andere eikels. Weet je waarom? Hij had niet zo’n mooi hoedje als alle andere eikeltjes. Die van hem zag er raar uit. Raar? Enorm raar! Zijn hoedje was in allerlei gekke bochten gegroeid.

DSC_1191

En terwijl alle andere eikeltjes lekker aan het spelen waren aan de voet van de grote boom, en hun hoedje steeds weer afdeden, stond hij maar gewoon toe te kijken. Hij had geen zin om mee te doen. Trouwens, zijn enorme muts kon niet eens af.

En al die vrolijke, mooie eikeltjes werden gepakt en mochten in huizen op een mooie schaal liggen, zodat alle mensen konden zien hoe mooi ze waren.
Het eikeltje voelde zich zo eenzaam. En zo verdrietig. Waarom had hij toch die gekke muts?
Herfstbladeren vielen bovenop het verdrietige eikeltje.

Totdat… Plotseling pakte een klein handje hem tussen de blaadjes vandaan. “Kijk eens naar deze!” Het eikeltje schrok. Gaan de mensen hem nu ook al uitlachen?
Hij keek en zag een jochie met verwonderde ogen naar hem kijken. “wauw!”
Zegt hij nu “wauw”? Het eikeltje kon zijn oortjes niet geloven!
“deze eikel is zo gaaf! Het is een echte triceratops! En kijk, met een hartje op zijn snuit! Het lieve, stoere triceratops, wat een gave dinosaurus! De allermooiste eikel en de mooiste dino die ik ooit gevonden heb!”

sketch-1541151548443.png

Het eikeltje was sprakeloos. Dit had hij nooit durven dromen! Wat was hij gelukkig! Heerlijk ging hij slapen, daar op die plank op de kamer van het jongetje, tussen alle andere dinosaurussen….

DSC_1194.JPG

Hij was geen gewoon eikeltje. Hij was niet precies zoals alle anderen. Hij was anders. En dat maakte hem zo bijzonder. Bijzonder geliefd.

En… suuupersterk!

DSC_1192

Welkom, vriendje van Bjarne!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s