#mystyle: preview!

Een previeuw blog! Gewoon, omdat ik niet meer kan wachten!
Mijn kast is bijna gereed!! Bijna, want de bar voor de kast wil ik ook veranderen en pas dan is het project klaar!

Een paar weken geleden borrelde ineens een nieuw plannetje in mijn hoofd: een ombouwkast bij de koelkast in onze keuken. We hebben een vrijstaande koelkast en daaromheen was altijd loze ruimte. Terwijl de trapkast uitpuilde van de voorraad, knutselspullen en decoratieartikelen. Dus, waarom zou ik geen kast maken op deze plek in de keuken?

Een speurtocht op internet volgde. Steigerhouten planken in allerlei soorten en maten kwamen voorbij. Een hoop gepuzzel en geteken, maar na een tijdje was mijn plan klaar. Een stevig frame voor de kast, met een steigerhouten ombouw. En weer een dag later werden de planken thuisbezorgd door de Praxis. Wel van duurzaam FSC hout uiteraard :)!

DSC_1246.JPG

Dagen van meten, zagen, uitproberen, kijken, schuren en boren volgden…. Heerlijk!

DSC_1232

Gisteravond hebben we het beslag, 4x een zwarte kruisheng, bevestigd en zonet heb ik nog even het rekje opgehangen. En mijn fernweh-bordje met “Kekswerkstatt” (koekjeswerkplaats) kreeg een ereplaatsje.
Ik ga nog op zoek naar leuke, passende kaartjes. Niet te druk natuurlijk… En er komt nog een plankje met haakjes voor handdoeken.

Zoals gezegd, de kast is net nog niet helemaal klaar. Ik moet een manier vinden hoe ik de plank op de bar netjes kan verwijderen en moet dan de overige steigerhouten planken op maat zagen. Ik ben benieuwd, zou die deze week dan echt helemaal klaar zijn?
Ik ben al helemaal happy! Een metershoge voorraadkast, 60cm diep… Heerlijk toch?
En zo gaaf… En het leuke is dat het nog past ook. De grote deur klemt netjes dicht en past perfect. Wat zal ik hierna gaan aanpakken? Ik heb al ideetjes …. 🙂
Maar eerst nog de bar afmaken. Resultaat volgt!

DSC_1245

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s