#glowinthedark #naambordje

Okay! De jongens zijn een daagje vrij vanwege de lerarenstaking en … we hadden zulke goede voornemens in deze 40 dagen tijd. Een van de voornemens was minder beeldscherm.  Een heel stuk minder beeldscherm. Nu moet ik zeggen dat ik het laatste maanden al aardig afgeleerd ben. En ik hoop dat het overslaat op de jongens! Want inmiddels hebben ze ook ontdekt dat er meer uren in een dag zitten wanneer ze weinig beeldscherm hebben. Maar ja, het is zo verleidelijk , hè? Vooral als er eentje zit, dan wil de rest ook.

Maar goed, na een ochtend met best veel beeldscherm op de bank 🙈, hadden we vanmiddag toch echt beeldschermloze middag. Ruben heeft het stof van zijn elektrische gitaar gepoetst (echt!) en ging lekker wat uitproberen. Tymen en Joppe speelden op zolder ‘levend Fortnite ‘ …eh ik realiseer me ineens twee dingen. Ten eerste besef ik ineens hoe raar het klinkt en ten tweede heb ik niet eens gekeken wat dat inhield. Nah ja. Ze kwamen later weer vrolijk aan tafel, dus er was in ieder geval één missie geslaagd. Mijn missie dus.

Bjarne had vandaag een leuk plannetje. We hadden de krälleli ontdekt, dat was lang geleden! Krälleli trouwens, zo noemen wij ze nog steeds, die strijkkraaltjes. Een Zwitserse erfenis. Ergens in de doos ontdekte Bjarne een paar dingen: een bakje met glow-in-the-dark krälleli en een letterbordje voor de krälleli. En het idee was geboren!

IMG_20190315_124707_444

Bjarne is gek op letters. Het liefst zit hij in een boekje te ontdekken welke woorden hij al kan lezen. Daarom is zo’n bordje met letters voor de strijkkralen ook zo leuk voor deze leeftijd! En wat is er leuker dan je eigen naam maken?

IMG_20190315_210033_694

En als snel ontstond er een naambordje. Een eigen strijkkralen naambordje. In de kleur die sinds kort Bjarne’s “lievelingskleur nummer 1”, zoals hij dat noemt. Vorige week hebben we namelijk een bureautje in die kleur geverfd, en hij was helemaal fan. Met een beetje hulp van Joppe bij het verven van het plankje en onder luide enthousiaste kreten van Ruben en Tymen (tja dat is zijn laatstgeboorterecht, je broers vinden alles wat je doet superstoer, superleuk of superschattig).

IMG_20190315_210033_689

Het idee is heel simpel, ik twijfelde of ik er wel een blog over wilde maken, maar als je de trotse blikken van Bjarne zag, toen dat bordje op zijn deur hing… Dat koppie glom net zo hard als de glow-in-the-dark strijkkralen! 😍 De lamp moest snel uit, en er werd gecontroleerd of ze wel echt glow-in-the-dark waren,en yes, Bjarne’s kamerdeur is te vinden in het donker!

Superlief toch?!IMG_20190315_210033_683

IMG_20190315_210033_686IMG_20190315_210033_696

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s