Spannende avonturen in DierenPark Amersfoort

Ik moet bekennen, dat toen wij ons uitje in DierenPark Amersfoort begonnen, ik geen idee had dat ik een paar uur later met een jochie op mijn arm door de bossen zou rennen en daarbij slangen en drijfzand zou moeten vermijden! Pff…wat een avontuur! Maar het is goed afgelopen, geloof ik. De jongens hebben het er nog wel vaak over, maar zijn nog steeds over dit DierenPark, dus het is meegevallen…

Op bezoek in DierenPark Amersfoort

Wat was er gebeurd?
We hadden besloten onze vrije zaterdag te gebruiken om deze dierentuin te bezoeken. Mijn zwager had kaartjes die hij niet kon gebruiken, en daar onze jongens al maanden smeken om weer eens naar een dierentuin te gaan, was de keuze snel gemaakt!

Olifantje geboren!

Ieder voor zich had zo zijn hoop gevestigd op een dier. Zo hadden we van tevoren ontdekt dat er stokstaartjes waren, grote favorieten van Tymen en Bjarne. Natuurlijk hebben we een tijdje staan kijken bij deze grappige diertjes!
IMG_20171014_220220_090
En we hadden gehoord dat er een olifantje was geboren! Zo’n twee weken oud was hij, toen we op kraamvisite kwamen. En hoe trots liet de moeder hem zien! Volgens mij had ze echt een lach op haar gezicht. Zo bijzonder, zo’n kleintje dat de hele tijd rondom de enorme poten van zijn moeder liep en toch gaat het de hele tijd goed.
We hoorden van verzorgers dat de moeder vrij jong is om een kind te krijgen (7 jaar), in het wild zou dat minder snel gebeurd zijn. Er liep nog een jong olifantje rond, van een half jaar oud. Superlief!
 IMG_20171014_220730_723

Op avontuur in DierenPark Amersfoort

Wat direct opvalt aan DierenPark Amersfoort, is dat er overal leuke kruipplekjes zijn voor de kinderen, waar ze nog dichterbij de dieren konden komen. Onze jongens waren steeds op avontuur om de bijzondere dieren te kunnen ontdekken.
IMG_20171014_230359_464
Tussendoor konden ze nog op een vlot heen en weer. Gerben is er snel afgesprongen, met een natte voet :).
Ruben was fan van onze King Julien, een ringstaartmaki die heerlijk in de zon zat te chillen, helemaal zen.
IMG_20171014_215422_733
En dan Joppe, die genoot vooral van de enorme tijger en de witte tijger ook daarbij! Ook was hij helemaal onder de indruk van de giraffen, waar hij zo dicht bij de koppen van deze prachtige dieren kon komen.
Maar eigenlijk vonden ze het achteraf nog moeilijk om te zeggen welke dieren nou het leukst waren. Want bijvoorbeeld de goed gecamoufleerde vioolbidsprinkhaan was ook favoriet bij Tymen. Maar ook de luiaard met zijn pasgeboren jong was bijzonder! En ja, een tweevingerige luiaard is het, zagen wij.
IMG_20171014_232036_828

Op jacht naar het Dino-ei!

Maar goed, wat gebeurde er nu? In het DierenPark is ook een dinopark. Bjarne vond het er geweldig en ging samen met zijn broers op ontdekkingstocht om alle dinosaurussen te ontdekken. En dat waren er veel!
IMG_20171014_230902_393
Maar we werden plotseling opgeschrikt: een dino-ei was gestolen! En dit was er niet zomaar eentje, nee, het was de onderzoekers gelukt om een bevrucht ei te creëren. Als dit ei zou uitbarsten, zouden er dus weer nieuwe dinosaurussen kunnen ontstaan. Ongelooflijk, maar waar… Je begrijpt dat dit eigenlijk nog geheim is, want je kunt je voorstellen wat er gebeurt als dit uitlekt. Het zou wel eens in verkeerde handen kunnen vallen. En wat bleek? Precies toen wij er waren, was dit gebeurd! Dus ze riepen bezoekers op om mee te zoeken!
IMG_20171014_231421_060
Het ei bleek gestolen, maar gelukkig waren er wat aanwijzingen achter gelaten. Door middel van moeilijke opdrachten, klauter- en glijpartijen door het bos, waarbij we moesten uitkijken voor al het gevaar dat op de loer lag, gingen we op zoek. Enorm spannend! De jongens hebben met veel spanning alles in de gaten gehouden.
IMG_20171014_231048_234
Tja, omdat het toch een geheime operatie is, mag ik er helaas niet meer over zeggen. Het onderzoekersteam heeft mij dat met klem verzocht. Ook Tymen houdt het nauwlettend in de gaten. Het ei is blijkbaar nog steeds niet gevonden, want je kunt nog steeds mee zoeken! Deze dino adventures worden aangeraden vanaf een jaar of 5, want het is niet helemaal veilig in de bossen op dit moment, dat kun je je wel voorstellen.
IMG_20171014_231243_551
Goed, wij konden in ieder geval ’s avonds weer lekker slapen na zoveel activiteiten en spanning. Hoewel….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s